'Küçük Yazarlar Büyük Hayaller' Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Aydın: 'Yüreklerinden içlerinden geçenleri yazıya döktüler. Etkileyici bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'

Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Küçük Yazarlar Büyük Hayaller' projesi kapsamında basılan kitapların dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Ortahisar ilçesinde bulunan Ülkü İlkokulu'nda eğitim gören 3'ü Afganlı 31 öğrencinin günlüklerinden oluşan kitaplar, kütüphanede düzenlenen programla öğrencilere dağıtıldı.

Çocuklara kitaplarını veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın, 'Çocuklar yüreklerini bizlere açtı. Yüreklerinden içlerinden geçenleri yazıya döktüler. Etkileyici bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. İnşallah bu proje gelişerek ve büyüyerek devam eder.' diye konuştu.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ise, proje hakkında bilgi vererek, öğrencilerin Vali Yücel Yavuz başta olmak üzere ilin önemli isimleriyle bir araya geldiğini ifade etti.

Öğrencilerin yazar, şair, gazeteci ve karikatüristlerle birlikte söyleşiler gerçekleştirdiğini belirten Ayvazoğlu, şunları kaydetti:

'Küçük yazarlarımızın tuttuğu günlükler kitap haline getirilerek, il genelindeki tüm kütüphanelerde dağıtılacaktır. Gösterilen ilgi ve duyarlılık için ayrı ayrı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızı sadece bu yılla sınırlı olarak değil, gelecek yıllarda da inşallah diğer okullarla da birlikte bir protokol imzalayarak, okullarımızda yaygınlaştırılmasını Trabzon'da 2013'te başlayan bu etkinliğin tüm yurdumuza devamını istiyoruz.'

Kürsüye gelen küçük yazarlar, kitapta bulunan yazı ve şiirlerini davetlilere okudu.

Törene, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Emin Akgün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Bal, Ülkü İlkokulu Müdürü Yusuf Vehbi Bayraklı, yazarlar, veliler, davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA