İsviçre Büyükelçisi, BAE Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

İsviçre'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tissafi, ülkesinin Bahreyn'deki insan haklarıyla ilgili açıklaması nedeniyle BAE Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığının, İsviçre'nin Abu Dabi Büyükelçisini bakanlığa çağırdığı bildirildi.

BAE Haber Ajansı WAM'a göre, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdurrahim el-Avadi, 'İsviçre'nin 14 Mart'ta Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde (BMHK) Bahreyn'deki insan haklarını eleştiren açıklamasıyla' ilgili olarak İsviçre'nin Abu Dabi Büyükelçisi Maya Jaouhari Tissafi'yi dışişleri bakanlığına çağırdı. 'Bu tarz meselelerin, iki ülke arasında kurulan karşılıklı kanallar aracılığıyla çözülmesi daha iyi olurdu.' diyen Avadi, İsviçre'nin açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını ve Bahreyn'in insan hakları konusunda pek çok adım attığını vurguladı.

Bahreyn'in güvenlik ve istikrarının BAE'nin güvenlik ve istikrarı demek olduğunu aktaran Avadi, Abu Dabi'nin, İsviçre'den konuyla ilgili tavrını yeniden gözden geçirmesini istediğini belirtti.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) de dün, İsviçre'nin açıklamasına tepki göstermiş ve söz konusu açıklamanın Bahreyn'deki insan haklarıyla ilgili suçlama ve yanılgıları ihtiva ettiği belirtilmişti.
Kaynak: AA