'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında Elazığ'da düzenlenen programda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı mücadele veren gaziler yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' projesi kapsamında Elazığ'da düzenlenen programda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük katkı sağlayan gaziler yaşadıklarını aktardı.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Vali Murat Zorluoğlu, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türk milleti için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Silahlı kuvvetler içerisinde asker üniformasına bürünmüş bir grup vatan haininin vatanın birliğine, bütünlüğüne hain darbe girişiminde bulunduğunu kaydeden Zorluoğlu, 'Ülkemizin geçmişinde maalesef darbe girişimleri vardır. Ancak hiçbirisi 15 Temmuz akşamı kadar alçakça, haince ve aşağılık bir şekilde gerçekleşmedi.' dedi.

İnsanların vatanı için seve seve şehit olduklarını vurgulayan Zorluoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Gerçekten de 15 Temmuz'da milletimiz bütün kesimleri ile tüm farklılıkları bir kenara koyarak darbecilerin önüne aşılamaz bir duvar ördü. Mermileri, tank atışlarını, uçakta atılan bombaları göğsünde söndürüp bu darbe girişimini püskürttü ve milli iradeye sonuna kadar sahip çıktı.'

Darbe girişimi sırasında darbecileri durdurmak için eşi Cuma Dağ ile beklediği sırada helikopterden açılan ateş sonucu eşi şehit olan Rukiye Dağ da darbe girişimini komşularından öğrendiklerini belirtti.

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı önünde kanlı çatışma yaşanırken içeri girmeyi başaran Abdullah İrgin de darbe girişimini Kızılay'da bir parkta otururken öğrendiğini ifade etti.

Darbe girişimi sırasında yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayan İrgin, şöyle konuştu:

'Darbecilerin silahları vardı ama bizim de silahlarımız vardı. Ama bizimki ateşli silah değildi. O gece sokağa çıkanların üzerinde tırnak çakısı bile yoktu. Ellerinde bayrak, dillerinde tekbir, gönüllerinde de iman vardı. Bizim silahımız oydu. Bizim silahımız onların silahlarına galip geldi.'

Kaynak: AA