BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

''Bizler, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz. Yakalamış olduğumuz milli birlik ve dayanışma ruhuyla birlikte inşallah 2017 de yeni başarı hikayelerini yazacağımız bir sürecin başlangıcı olacak'' ''Önümüzde bir referandum süreci var. Bu referandum sürecini kazasız belasız atlattıktan sonra öyle tahmin ediyoruz ki ülkemiz hem içerideki terör belası ve son dönemde yaşamış olduğu birçok sıkıntının kaynağı olan meseleleri çözecek, güçlü adımları atma iradesi kazanacak''

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ''Bizler, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz. Yakalamış olduğumuz milli birlik ve dayanışma ruhuyla birlikte inşallah 2017 de yeni başarı hikayelerini yazacağımız bir sürecin başlangıcı olacak.” dedi.

BTSO'nun şubat ayı olağan meclis toplantısı oda hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ekonomik seferberlik ruhu ile başladıkları 2017 yılında 2 aylık bir süreci geride bıraktıklarını, bu süreçte iş dünyasının beklentileri doğrultusunda ekonomi yönetiminin önemli düzenlemeleri hayata geçirdiğini bildirdi.

Bazı sektörlerde vergi indirimleriyle birlikte, istihdam üzerindeki yüklerin hafifletilmesi, nakit sıkışıklığının giderilmesi ve yeni yatırımların desteklenmesi gibi çok önemli uygulamaların, Türkiye ekonomisine duyulan güveni de artırdığını ifade eden Burkay, ''Bizler, dün olduğu gibi bugün de ülkemizin aydınlık geleceğine inanıyoruz. Yakalamış olduğumuz milli birlik ve dayanışma ruhuyla birlikte inşallah 2017 de yeni başarı hikayelerini yazacağımız bir sürecin başlangıcı olacak” diye konuştu.

Burkay, 2016 yılında hem kent hem de ülke ekonomisi açısından ihracat rakamlarının pozitif olduğunu anlatarak, “2016 yılında Bursa’nın ihracatı yüzde 10’un üzerinde bir artış performansı sergiledi. Ocak ayındaki ihracat artışımız, Türkiye ihracat artışının neredeyse iki katıydı. Sizlerin de bildiği gibi TİM’in yeni bir uygulaması başladı. Artık üretim ve ihracatın merkezi olan kentlerde ihracat rakamları açıklanıyor. Yarın da Bursa’da şubat ayı ihracat rakamları açıklanacak. Kentimiz burada yine farkını gösteren performansını ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.

-BTSO'dan üyelerine özel istihdam kredisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ilan edilen istihdam seferberliğini de Bursa’da başlatarak, kentler arasında özel bir rekabetin tetikleyicisi olduklarının altını çizen Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kredi Garanti Fonu ve bankalarımız ile birlikte önümüzdeki günlerde yapacağımız protokolle üyelerimize, tavanı 1,5 milyon TL olan çok özel bir kredi paketi sunacağız. Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan istihdam kredimizin teminatlarının yüzde 85’i KGF tarafından karşılanacak. Üyelerimiz, yıllık 9,9’dan başlayan maliyetlerle 2 yıldan 5 yıla kadar uzayan vadelerle, yatırım ve istihdam desteğine kavuşmuş olacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak 1 milyar TL’lik bir fonu Bursa iş dünyasının kullanımına sunacağımızın altını çizmek isterim. Çok avantajlı ve benzersiz nitelikteki bu finans desteği ile üyelerimizin hem ihracat hem büyüme hem de istihdam hedeflerine ulaşmasında oda olarak Bursa iş dünyasının gücüne güç katacağız.”

- Halk oylaması değerlendirmesi

Burkay, yaklaşan referandum süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi:

“Önümüzde bir referandum süreci var. Bu referandum sürecini kazasız belasız atlattıktan sonra öyle tahmin ediyoruz ki ülkemiz hem içerideki terör belası ve son dönemde yaşamış olduğu birçok sıkıntının kaynağı olan meseleleri çözecek güçlü adımları atma iradesi kazanacak. Aynı zamanda ekonomideki o kalkınma hamlesini getirecek güçlü kararları ve adımları, ülke olarak atabilme imkanı bulacağız.”

Toplantıda ayrıca ocak ve şubat aylarında Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen 6 yurt dışı iş gezisi hakkında heyet başkanları tarafından sunum gerçekleştirildi.
Kaynak: AA