Haşerelerin İçindeki 3 Ton Ürün İmha Edildi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir depoya düzenledikleri baskında, piyasaya sürülmek üzere olan haşerat ve hayvan pisliği içinde 3 ton kuruyemiş, cezerye, kuru incir, kayısı ve üzüm ele geçirildi.

Organik ürün diye satıyordu
Ekipler yaptıkları operasyonda insan sağlığı ve gıda güvenirliği açısından tehlike oluşturmanın ötesinde mide bulandıran görüntülerle karşılaştı. Farelerin yavrulayıp çoğaldığı, haşerelerin cirit attığı depoda kuru üzüm ve incirlerle cezerye üretimi yapıldığı tespit edildi.
Rutubetten küflenmiş duvarlarla çevrili depoda, haşeratların yuva edindiği üst üste yığılmış çuvallarda bulunan gıda maddeleriyle üretim yapan firma sahibi Z.A.’nın rahatlığı dikkat çekti. Mide bulandıran leğenlerde cezerye üretip, ambalajlayan firma, merdiven altı üretimlerin durumunu açıkça gözler önüne serdi. Ekipler, yaptıkları incelemelerde çuvallarda bekleyen ürünlerde kokuşma ve bozulma tespit etti. Firmanın ürettiği mamülleri, kent pazarlarında ‘organik ürün’ olarak lanse ederek sattığı belirlendi. Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri insan sağlığını hiçe sayarak üretim yapan firma hakkında işlem yaptı. Tonlarca ham madde ve piyasaya sürülmeye hazır mamullerine el koyan ekipler, imha işlemi gerçekleştirdi.
