Malkara'da Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Toplantısı

Malkara Kaymakamlığı, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası,Ticaret Borsası ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği 'ÇalışmaHayatında Milli Seferberlik' ve istihdam destekleri konulu bilgilendirmetoplantısı düzenledi.

MalkaraHalk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, TekirdağSosyal Güvenlik İl Müdürü Fatma Derya Alan, Malkara Ticaret veSanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin katıldı.

Toplantıda Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü YaşarEsen katılımcılara şunları söyledi:

'Teşvik uygulamasından özel sektörişverenleri faydalanacaktır. İşverenler 31 Aralık 2017 tarihine kadar 2016Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigorta sayılarınailave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin1 şubat 2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacaklarısigortalıların işkur’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihtenönceki üç aya ilişkin sosyal güvenlik kurumuna verilen aylık prim ve hizmetbelgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılardışında olmaları gerekmektedir.

Çalışma Hayatında MilliSeferberlik programı kapsamında çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. İŞKUR,SGK ve işverenlerimizin ortak çalışmalarıyla işsizlik konusunda ilimizde ciddibir dönüşümün yakalanması gerektiğini ve bu kapsamda istihdam seferberliğiniüst noktalara taşıyarak işsizliği en alt seviyeye çekmek en büyük hedefimizdir.'

Yapılan bilgilendirmetoplantısının ardından Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, MalkaraTicaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin ve Ticaret Borsası Başkanı Atilla Ayaz protokol imzaladı.

Kaynak: AA