Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'16 Nisan'da tekrar size geleceğiz. Niçin? Milletimizin istiklali ve istikbali için 'evet' diyeceğiz. Büyük Türkiye için 'evet' diyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler var, 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için 'evet' diyeceğiz' 'Çok başlı yönetim mahsurludur. Çok başlı yönetimde istikrar ve kalkınma olmaz' 'İki çatal toprağa girmiyor. Tek başlı yönetim şarttır. Bu bakımdan hükümet değişikliği manasına gelen cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için şarttır, elzemdir. O bakımda 16 Nisan'da inşallah 'evet' diyeceğiz'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, '16 Nisan'da tekrar size geleceğiz. Niçin? Milletimizin istiklali ve istikbali için 'evet' diyeceğiz. Büyük Türkiye için 'evet' diyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler var, 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için 'evet' diyeceğiz.' dedi.

Eroğlu, İmamoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılışı ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Burada konuşan Eroğlu, temeli atılan projeler hakkında bilgi verdi, bölgeye yapılacak yatırımları anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain ve alçak darbe girişimine karşı Adana'nın dimdik ayakta durduğunu vurgulayan Eroğlu, 'Adana 15 Temmuz'da kahramanlık destanı yazdı. O bakımdan size özel olarak geldim.' diye konuştu.

Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu FETÖ Türkiye'yi bölme, parçalama, işgal ettirme projesiydi. Aziz milletimizin kararlılığı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, hükümetin, hatta bütün bakanlar ve partilerin de kararlılığı neticesinde darbe girişimi püskürtüldü Allah'a şükürler olsun. Adana meydanlardaydı, nöbetler sürdü. Hepinize bundan dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Nefes aldırmadınız, Adana ile ne kadar gurur duysak azdır, Allah sizlerden olsun.'

- 'Büyük Türkiye için 'evet' diyeceğiz'

Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin şöyle konuştu:

'16 Nisan'da tekrar size geleceğiz. Niçin? Milletimizin istiklali ve istikbali için 'evet' diyeceğiz. Büyük Türkiye için 'evet' diyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler var, 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için 'evet' diyeceğiz. Özellikle yatırımların hızla devamı, istikrarın devamı için 'devam' diyeceğiz. Türkiye'de bir hükümetin ortalama ömrü 16 ay. 16 ayda büyük projeler yapılabilir mi? İmamoğlu projesine başlanabilir miydi? Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi projeler, 'çanakkale geçilmez' deniyordu, Allah'a şükür onun da 18 Mart'ta temeli atılacak. Bunlar yapılamazdı. 420 baraj, bin tane gölet yapılamazdı. Şehirlere içme suyu verilemezdi. Bu ancak istikrar sayesinde olur. Dolayısıyla Türkiye'de yatırımların, hizmetlerin devamını istiyorsanız evet.'

Kısa dönemli hükümetlerin verimli olamayacağını anlatan Eroğlu, 'Buna son vermek lazım. Çok başlı yönetim mahsurludur. Çok başlı yönetimde istikrar ve kalkınma olmaz.' diye konuştu.

Eroğlu, daha önceki cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasındaki anlaşmazlıklardan örnekler vererek, 'İki çatal toprağa girmiyor. Tek başlı yönetim şarttır. Bu bakımdan hükümet değişikliği manasına gelen cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için şarttır, elzemdir. O bakımda 16 Nisan'da inşallah 'evet' diyeceğiz.' ifadesini kullandı.

- Kente yapılan yatırımlar

Temeli atılan projeler hakkında bilgi veren Eroğlu, şunları söyledi:

'Hükümetimiz Adana'ya büyük önem veriyor. En büyük yatırımları yaptık. 27 milyar liralık yatırım yapmışız hükümet olarak. Şu anda arsasıyla beraber, dünyanın en muhteşem şehir hastanesi Adana'da bitmek üzere. Bunu eklemedik. Yüzde yüz bitenlerin toplam maliyeti 27 milyar lira. Adana için hayırlı olsun.'

Bakan Eroğlu, programın ardından beraberindeki Vali Mahmut Demirtaş ve diğer ilgililerle, Merkez Sabancı Camisi'nde cuma namazı kıldı.
Kaynak: AA