Sarıgöl'de KYK Yurtları Hazır Hale Getirildi

Sarıgöl ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantısı nedeniyle el konularak, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) devredilen iki binanın, öğrenci yurdu olarak düzenleme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Manisa İl Müdürü Kemal Koçkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa ve ilçelerinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Yunusemre, Turgutlu, Kula ve Soma ilçelerinde kurumlarına devredilen binaların, kız ve erkek öğrenci yurdu olarak düzenlenerek hizmete alındığını hatırlattı.

Son olarak Sarıgöl ilçesinde kurumlarına devredilen 2 binanın 184 öğrenci kapasiteli yurt olarak düzenlendiğini belirten Koçkaya, 'Yurt itiyacı bulunan Sarıgöl ilçemizde de FETÖ/PYD terör örgütünden kurumumuza devredilen iki bina bulunmaktaydı. Bu binaların ihtiyaçlarını hızla gidererek iki blok olarak 102 erkek ve 82 kız öğrencimize barınma verecek hale getirdik. Mart ayında hizmete girmesini planlıyoruz. Yurtlara kısa süre içerisinde öğrenci alımına başlayacağız.'

Koçkaya, Sarıgöl’deki yurtların mart ayında hizmete girmesiyle ilçedeki öğrencilerin yurt sıkıntısının ortadan kalkacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA