Sevgi Çocukları 'Yeşeren Hayaller' Projesiyle Sevindi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu (MYO) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, sosyal sorumluluk yönetimi dersi kapsamında hazırladıkları "Yeşeren Hayaller" projesi ile sevgi evlerinde kalan çocukları hayallerine kavuşturarak onlara büyük sevinç yaşattı.

Proje kapsamında Arifiye Sevgi Evleri'nde kalan kimsesiz çocukların dilekleri gerçekleştirildi.

Sapanca MYO öğrencisi Selinay Sekinpunar, yaptığı açıklamada, 3 aylık bir çalışma sonunda gerçekleşen projenin başlangıcında, sevgi evlerinde kalan çocuklarla zaman zaman birlikte olduklarını belirtti.

Çocuklardan dilek tutmalarını ve o dileği kağıtlara yazmaları istediklerini ifade eden Sekinpunar, "Dilek ağacına asılan isteklerin belirlenmesinden sonra dileklerin temini için sponsor arayışına başladık. Duyarlı vatandaşlar, kurum ve kuruluşlar tarafından bu istekleri karşıladık. Son olarak tiyatro oyunu ve müzik eğlence eşliğinde düzenlediğimiz muhteşem bir gece ile çocukları hayallerine kavuşturduk." ifadelerini kullandı.

Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Özen ise amaçlarının geleceğin emanet edileceği çocukların hayata umutla bakmalarına katkıda bulunmak, mutlu olmalarını sağlamak ve onlara sürdürülebilir güzel bir dünya hayali kurdurmak olduğunu aktardı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu da kurum olarak bu tip projeleri önemsediklerini, sahip çıktıklarını ve desteklediklerini vurgulayarak, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dilek ağacına asılı notlar ve etrafında hediyelerin olduğu sahneye tek tek isimleri okunarak çağrılan öğrenciler, protokol üyeleri eşliğinde dileklerine kavuşturuldu.

Daha sonra Sapanca Sanat Tiyatrosu'nun hazırladığı "Sev kardeşim" adlı müzikal çocuk oyunu sahnelendi.

Kaynak: AA