Danslarıyla gençlere taş çıkardılar

Antalya Cam Piramit’te çeşitli etkinliklerle başlayan IWAB Yeni Yıl Festivali’nde ilk gün etkinlikleri kapsamında 60 yaş üstü dansçılar vals yaptı. Yaşları 57 ile 72 arasında değişen 4 yaşlı çift, performanslarıyla adeta parmak ısırttı.

Danslarıyla gençlere taş çıkardılar
Danslarıyla gençlere taş çıkardılar
International Women Are Blossoming (IWAB) Yeni Yıl Festivali'nin açılışı Cam Piramit'te gerçekleştirildi.

İlk gün kapsamında Muratpaşa Belediyesi Yaşlıevi dans grubunda olan 60 yaş üstü 4 çift sahne aldı. Yaşları 60 ile 70 arasında değişen 4 çift, canlı müzik eşliğinde özel kıyafetleri ve valsleriyle gençlere taş çıkartarak büyük alkış aldı. Dünya şampiyonlukları bulunan ve 8 çiftten oluşan takım vals ile birlikte tango, foxtrot, quick step ve Viyana vals yarışmalarında da Antalya'yı temsil ediyor.

Üç gün boyunca farklı şovların düzenleneceği festivalde, işaret dili korosunun konserinin yanı sıra Kafkas, Kizomba, Bachata, Latin, Hint ve Tango dansının en güzel örneklerinin sergileneceği gösteriler ve dans work-shop'lar konuklara eğlenceli vakit geçirtecek. Cam Piramit alanına çok sayıda stant kurulurken gelen konukların alışveriş yapması da sağlanıyor.

Festivalin Antalya turizm projesi olduğunu ifade eden IWAB Proje Başkanı ve Koordinatörü Hatice Bozkurt, 'Projemizin adı Kadınlar Çiçek Açıyor. Biz burada Antalya kadınları olarak, Antalya'mızın huzurlu, mutlu bir yer olduğunu anlatmak için kadın ve çiçek temasıyla festival ve şenlikler düzenliyoruz. Bu festivalimizde yeni yılın güzelliklerle dolu ve mutluluklarla karşılamak için yaptığımız bir festival. 3 gün sürecek. Ağırlıklı olarak dans etkinlikleri var, sanatsal gösteriler var, defileler var. Çocuklar için özel etkinlikler olacak. Burada biz Antalya'yı anlatmaya çalışıyoruz. Keyifle hep birlikte bütün şehirle yeni yılı güzelliklerle karşılamak istiyoruz' dedi.

Kaynak: İHA