Doğubayazıt Belediyesi'nden Köy Okullarına Destek

Doğubayazıt Belediyesi'nin köy okullarında başlattığı "bakım-onarım" çalışmaları devam ediyor.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan'ın talimatıyla ilçeye bağlı köy okullarının eksiklikleri tespit edilerek, bakım-onarım çalışması başlatıldı.

Atabakan Köyü İlkokulu'nda çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, ilçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Kalecik Köyü İlkokulu'nda çalışmalarına devam ediyor.

Belediye ekipleri, çalışmalar kapsamında okulun iç cephesini tamamen boyarken, eksik kısımları ise bakım ve onarımdan geçiriyor.

Öte yandan okula yeni bir kanalizasyon hattı oluşturulması amacıyla da çalışma başlatıldı.

Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim görmeleri için köy okullarında iyileştirme çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Belediye olarak, fiziki altyapısı yetersiz okullarda bakım-onarım çalışması başlattıklarını ifade eden Akhan, "Eksikliklerini tespit ettiğimiz okullarımızda harekete geçen ekiplerimiz, öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için çalışıyor. Çalışmalar kapsamında genel çevre temizliği, boya, badana, bakım, onarım ve altyapı noktasında gerekli tedbirleri alarak iyileştirmeler yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA