Uludağ Üniversitesi, Geleceğin Bilim Adamlarıyla Ortak Proje Yapacak
Uludağ Üniversitesi, İMKB ve TOFAŞ Fen liseleri ile eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan iş birliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde fen liseleri ile Uludağ Üniversitesi ortak çalışmalara imza atacak.

Protokol töreninde konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Böyle protokolleri hazırlamak ve imzalamak çok kolay bir iş. Ancak içeriğini doldurmak ve içeriğinde yer alan maddeleri yerine getirmek biraz zor oluyor. Burada yazılan faaliyetlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Biz üniversite tarafına düşen görevleri, sizler de kendi kurumlarınıza düşen görevleri yerine getirmelisiniz. Yeni yetişecek gençlerimize proje üretmelerini sağlamalıyız. Gençler proje yapma konusunda tecrübe kazanmalılar. Dolayısıyla yarının üniversite öğrencisi olacak gençlerin, hangi konuda eğitim alırlarsa alsınlar bir proje temellerinin olması gerekiyor. Eğer bu alışkanlığı öğrencilere ilk ve ortaöğretim seviyesinde kazandırabilirsek, üniversitede ve daha sonraki hayatlarında çocuklarımıza çok daha başarılı olacaktır” dedi.
İMKB Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar ise yoğun bir gündem içerisinde böylesine önemli bir protokol imzalamayı kabul ettikleri için Rektör Yusuf Ulcay’a teşekkür etti.
TOFAŞ Fen Lisesi Müdürü Fatih Türk, imzalanacak protokolün gençler için büyük önem arz ettiğine işaret etti. Protokol vesilesiyle başlayacak işbirliğini daha da geliştirmeyi istediklerini kaydeden Fatih Türk, “Bizlere böyle bir imkân verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Okul olarak bir inovasyon sınıfı açtık. Bu sınıfta proje aşamasında üniversiteden destek istiyoruz. Hep birlikte güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Protokole destek veren başta Rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Protokol töreninde konuşan öğrenciler, derslerde inovasyonun önemini öğrendiklerini ancak bu kavramı eğitim hayatlarında uygulama ile pekiştirmek istediklerini söylediler. Öğrenciler, yapılacak iş birliği sayesinde her yıl en azından büyük bir projenin içerisinde yer almak istediklerini vurguladılar.
