Halden Okula Yerli Malı Ürünler
Kocaeli’deki Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nden aldıkları yerli malı ürünleri okulda kurulan pazarda sattılar.

Öğrenciler satıştan kazandıkları parayı eğitim öğretim için harcanmak üzere okul aile birliğine teslim ettiler.
Okulda verilen eğitimlerin yanı sıra bu tür projelerin de, öğrencilerin sosyal olarak gelişimine katkı sağladığını belirten Körfez Fatih İlkokulu Müdürü Atilla Öztürk, “Çocuklarımız bu etkinliklerle kendi ayakları üzerine durmayı öğreniyorlar. Kendilerini hayatta ne tür zorlukları beklediğini böylelikle görüyorlar. Çocuklarımız üretimden tüketime kadar olan sürecin kolay olmadığını gördüler. Üretime katkı sağlamaları adına, büyüyünce kendi ayaklarının üstünde durabilmesi adına bu tür çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Öğrencilerin bu sayede ürünün nasıl alındığını, kaça alınıp kaça satıldığını yaşayarak gördüklerini ifade eden Öztürk, “Para kazanmanın kolay olmadığını, o zorlukları görerek yaparak yaşayarak öğrendiler. Burada bir çocuğun babasına ’Gel meyvenin iyisi burada’ diye söyleyip babasından para kazanmaya çalıştığına şahit olduk, ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
