Polonya Yargısında 10 Milyon Dolarlık Yolsuzluk Operasyonu

Polonya Yolsuzlukla Mücadele Merkez Bürosu Ekipleri (CBA) bu sabah düzenledikleri operasyonla 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 3’ü eski, 7’si ise halen görevde olan yargı çalışanları. Gözaltına alınan kişiler rüşvet almak, personel eğitimi ve kurumda tadilat adı altında çalıştıkları kurumları 10 milyon dolara zarara uğratmakla suçlanıyor.

Polonya Yargısında 10 Milyon Dolarlık Yolsuzluk Operasyonu
CBA ekipleri bu sabah Krakow, Kielce, Wroclaw şehirlerinde düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler arasında Wroclaw İstinaf Mahkemesi İdari İşler eski müdürü Roman P., Nowy Sacz Bölge Mahkemesi İdari İşler eski müdürü Jozef K., Zakopane Bölge Mahkemesi İdari İşler eski müdürü Miroslaw S.’nin yanı sıra halen görevde olan Tarnow, Kielce, Krakow, Oswiecim, Chrzanow, Olkusz, Wadowice mahkemelerinin idari işler müdürleri bulunuyor. Gözaltına alınan yargı çalışanları işadamları ve ailelerinin de dahil olduğu şirketler ağı oluşturmak, bu şirketler aracılığıyla söz konusu yargı kurumlarına eğitim hizmetleri, kurumda tamirat, tadilat adı altında aslında hiç gerçekleşmemiş hizmetler için ödeme yaptırmakla suçlanıyor.

Gözaltılar CBA’nın önceki yıl düzenlediği operasyonun bir devamı niteliğinde olurken, bugüne kadar yalnızca Krakow Bölge Mahkemesi’nin uğratıldığı zararın 35 milyon zloty (10 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor. Evlerinde aramaların halen devam ettiği şüphelilerin önümüzdeki saatlerde Rzeszow Bölge Savcılığı’na sevk edilmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA