Gönüllü Kadınlardan Oluşan Destek Timi Muhtaç Durumdaki Vatandaşların Yardımına Koşuyor

Nüfusundan fazla mülteci ağırlayan Kilis’te 100 gönüllü kadından oluşan destek timi, kimsesiz, engelli ve yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor.

Gönüllü Kadınlardan Oluşan Destek Timi Muhtaç Durumdaki Vatandaşların Yardımına Koşuyor
İl nüfusundan fazla Suriyeli mültecinin barındığı Kilis’te hayata geçirilen "Yalnız Değilsin Projesi" kapsamında Kadın Meslek Zenginleştirme Merkezi’nde 100 gönüllü kadından destek timi oluşturuldu. Kilis Belediyesi’ne bağlı gönüllü kadınlar tüm mahalle ve sokakları tek tek dolaşarak, kimsesiz ve yardıma muhtaç yaşlıları tespit ediyor. Kadınlar, evlerinden aldıkları yaşlı ve bakıma muhtaç insanları, hastaneye tedaviye götürerek, gerekli refakat ve ilaç temininden sonra tekrar evlerine bırakıyor. Kadınlar, Türk ve Suriyeli ayırt etmeden tüm engelli, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç insanların kişisel bakımlarından ev temizliğine kadar her işlerini bizzat yapıyor.

Belediye Başkanı Hasan Kara, umudun ve barışın ana şehri olarak bilinen Kilis’te uygulamaya konulan Yalnız Değilsin Projesi’nin bölge insanının hoşgörüsünü ve yardımseverliğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

93 bin nüfuslu kentte 135 bin Suriyelinin barındığını hatırlatan Kara, "100 kişilik bayan arazi timi var. Bu arkadaşlarımız evleri tek tek dolaşıyorlar. Suriyeli, Türk ayırt etmeden, engelli, yaşlı, hasta, bakıma muhtaç olanların ev temizliğinden vücut temizliğine, hastane bakımından, hastaneye gidip gelme işlemlerine kadar, diğer işlemlerine kadar her türlü işlemlerine kadar yapıyoruz. İnsanların kaynaşma, birlikte yaşama ve acıları paylaşma sonucunda insanlar birbirlerine daha saygılı, hoş görülü olmasına sağlamaktadır. Bundan dolayı da umudun ve barışın ana şehri Kilis’te biz Suriyeli kardeşlerimizle birlikte rahat bir şekilde yaşıyoruz.. Bu konuda yeterli desteği uluslar arası arenadan verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Kilis’te yaşayan her insanın kendilerinin sorumluluğunda olduğunu da vurgulayan Kara "İmkanlarımız ölçüsünde bu insanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öncelikle biz bu işin duasına talibiz, evinde yaşlı olup da hastaneye gidemeyen, ilacını alamayan, evinden dahi çıkamayan, çıkma imkanı olmayan, insanlarımıza ulaşıyoruz. Kardeşlerimiz onları alıyor, götürüyor, hastanedeki işlemlerini tek tek takip ediyor. Oradaki muayenelerini yaptırıyor, ilaçlarını alıyor. Evlerine getiriyorlar” diye konuştu.

Kadın Meslek Zenginleştirme Merkezi çalışanları Atatürk Mahallesi Emek Sitesi’nde yalnız yaşayan 85 yaşındaki Vahide Doğan, kadın destek timinin yardımcı olduğu yaşlılardan biri. Doğan’ı evinde ziyaret eden gönüllüler, yaşlı kadının tüm ihtiyaç ve taleplerini karşılıyor. Doğan, eşi öldükten sonra yalnız yaşadığını ifade ederek, “Belediye benimle irtibata geçti. Rahatsızlandığım zaman belediyeyi arıyorum. Belediye bana bakıyor. Ben hasta olduğum zaman kendilerini arıyorum. Beni alıyorlar, hastaneye götürüyorlar, tedavimi yaptırdıktan sonra ilaçlarımı alarak evime getiriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun, benim her türlü ihtiyacımı karşılıyorlar. Belediye Başkanı Hasan Kara’ya ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA