Nevşehir Belediye Başkanı Ünver'in İstifasının İstendiği İddiası

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Belediye Başkanı Hasan Ünver'in istafısının itendiği yönündeki haberlere ilişkin, "Belediye Başkanımız Hasan Ünver, daha önce olduğu gibi Nevşehir ile ilgili yatırım ve projelerine aralıksız devam edecektir." dedi.

Tanrıver, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ünver'in kent için yeni projeler üretmek amacıyla görevinin başında olduğunu, sözkonusu haberle ilgili yargıya başvuracaklarını kaydetti.

Tanrıver, "Bu haberin teyidi AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığımızdan ve Belediye Başkanımız Hasan Ünver'den alınmamış, sorgulanmamıştır. Belediye Başkanımız Hasan Ünver, daha önce olduğu gibi Nevşehir ile ilgili yatırım ve projelerine aralıksız devam edecektir." diye konuştu.

Tüm parti teşkilatları ve belediye başkanlarının, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birlik, beraberlik içinde hareket ettiğini vurgulayan Tanrıver, bu tür haberlerin teşkilatlarını yıpratma amacıyla yapıldığını savundu.

Tanrıver, şöyle konuştu:

"Başkan Ünver'in de aralarında bulunduğu belediye başkanlarının istifa ettirileceği şeklideki haberin şehrimiz yönüyle hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Son zamanlarda Nevşehir'de partimizin içerisine fitne sokmaya, teşkilatları yıpratmaya, belediye başkanlarımıza iftiralar atmaya kalkanlar, bağımsız yargıya hesap vereceklerdir. Kaynağı teyit edilmeden yapılan bu açıklamanın amacının ne olduğunu anlamak çok da zor değil ama unutmasınlar, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde biriz, beraberiz, kardeşiz."

Yapılacak olağan il kongresinde aday olmayacağını da açıklayan Tanrıver, parti genel merkezince yerine İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar'ın atandığını, yarın törenle görevini devredeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA