Kandil'e operasyon yapılacak mı? Mete Yarar açıkladı

Suriye’de çatışmasızlık bölgelerinde gözlem noktaları oluşturmaya devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK), İdlib kent merkezinin kuzey doğusunda Afrin sınırındaki Simon Kalesi’ne de yerleşirken operasyonun amacı ve hedefine ilişkin en çarpıcı değerlendirme güvenlik uzmanı Mete Yarar'dan geldi.

Kandil'e operasyon yapılacak mı? Mete Yarar açıkladı
Kandil'e operasyon yapılacak mı? Mete Yarar açıkladı
Beyaz Tv'de Türker Akıncı'nın sunduğu Ne Var Ne Yok programına canlı yayına konuğu olan Bordo Bereli güvenlik uzmanı Mete Yarar ' Türkiye PKK konusunu gerçekten gündemden düşürmek istiyorsa Kandil'e operasyon yapmalı.' dedi.

TÜRKİYE KARAR VERMELİ


Türkiye'nin önümüzdeki dönem neyi ne yapacağına karar vermesi durumunda Kandil sorununa kalıcı olarak çözüm bulacağını söyleyen Mete Yarar ' 30 bin tane canımız gitmiş. Üstüne üstlük 300 milyar dolar gibi bir para harcamış. Bu 300 milyar doları Türkiye kendi imkanları içine koyabilmiş olsaydı, kendi kalkınmasına ayırsaydı 2 Türkiye daha olurdu. Kahpece saldırı burada başlıyor. Bir ülkeyi dizlerinin üstüne kaldırmayacak terör eylemi böyle yapılır. ' dedi.

KANDİL'E OPERASYON ŞART

Yarar sözlerini şöyle sürdürdü;

PKK daha önce Bekaa vadisindeydi. 1991'den sonra Kandil'e geldi ve tamamen yerleşti. Ve ABD-Fransız-İngilitere himayesinde güçle geldi. PKK diye bir sorunun gerçek olarak ortadan kaldırılmasını istiyorsan, sınırların güvenliğini sağlamak istiyorsan Kandil bölgesinde PKK olmaması lazım. Kandil'e operaasyon şart. Başka hiç bir yöntemi yok.

FETÖ SUKİAST YAPTIRABİLİR


Terör örgütü FETÖ'ün yeni strajisinin savunma değil saldırı olduğunu söyleyen Yarar, FETÖ'nün suikast girşiminde bulunup bulunmayacağı ilişkin soruay ise " Suikastı kendileri yapmaz ama başkaları üzerinden yapar. Bunun işaretlerini PKK üzerinden alıyoruz." diye konuştu.