Göktürk'te Öldürülecek Denilen Köpek Barınakta Sahibini Arıyor

Eyüp Göktürk’te tartışmalara neden olan ve öldürüleceği iddia edilen sokak köpeği, barınaktaki tedavisinin ardından kendisine bakan çevre esnafı tarafından ziyaret edildi.

Göktürk'te Öldürülecek Denilen Köpek Barınakta Sahibini Arıyor
Eyüp Belediyesi tarafından sokakta kimsesiz olan köpeklerin toplatılmasıyla ilgili konu, tartışmalara neden olmuştu. Hayvanların toplandıktan sonra barınağa götürülmediği ve öldürüldüğü iddiaları da ortaya atılmıştı. Özellikle sosyal medyada bir çevredeki esnafların adını “Şanslı” koyduğu bir köpeğin durumuyla ilgili görüntüler de yer almıştı. Bugün köpeğe “Şanslı” adını vererek bakan o esnaf, köpeğin tutulduğu Kısırkaya’daki hayvan barınağına geldi.

Köpeğin barınaktaki yerinde daha iyi olduğunu ve sahiplenene kadar iyi bakıldığını belirten bölge esnaflarından Uğur Aşan, “Sosyal medyada çıkan köpek bu köpek. İsmi Şanslı. Şu anda gayet sağlıklı, bu köpek biraz korkmuş sadece. Eski baktığımız yere götürmeyi düşünüyoruz. Hayvanın bütün bakımları yapılmış gayet sağlıklı. Köpeklerin toplandıktan sonra öldürüleceğini de zannetmiyorum” dedi.



“Satın alma sahiplen”

Eyüp Belediyesi Veteriner Hekim Gökhan Karadağ ise Eyüp Belediyesi olarak köpekleri sokaktan topladıktan sonra bakımlarının yapıldığını dile getirerek , “2017 yılının ilk 9 ayında yüzlerce köpeği sahiplendirdik. Satın almayın sahiplendirin diyoruz. İşte burada o kadar çok can var ki hepsi de çok iyi hayvanlar. Bunları sahiplensin insanlar sahiplenmek için bize veya büyükşehre müracaat ettiklerinde çok uzman kadrolar var. Çok profesyonelce kendilerine yardımlar yapılıyor” diye konuştu.



Eyüp Belediyesi kimlikle hayvanları sahiplendiriyor

Eyüp Belediyesi tarafından toplanan hayvanların ise satın alma sahiplen projesi kapsamında sahiplendirildiği öğrenildi. Proje kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarının, ilk önce 2 haftalık bir bakıma tabi tutuluyor sonrası da ise özel kimlikleri ile sahiplendiriliyor.
Kaynak: İHA