Elazığ'da Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi
Elazığ’da bir okulda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Ömer Halisdemir’in ismi verilen kütüphane açıldı.

Türkiye’yi 15 Temmuz hain darbe girişimiyle karanlığa gömmek isteyenlerin karşısında onurlu duruşu ile şehitlerin ve gazilerin olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “15 Temmuz ruhunu daima canlı tutmalıyız ve asla unutmamalıyız ve de unutturmamalıyız. Yetişen her evladımız 15 Temmuz’da ülkemizi kimlerin bölmek ve parçalamak istediğini kimlerin de bu ülkeye sahip çıktığını bilmesi gerekir. 15 Temmuz’u eğer biz atlattıysak bunun birinci aktörü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşudur. Şu anda bir eğer bir kütüphane açılışı yapabiliyorsak cumhurbaşkanımıza, milletimize minnettarız. İnanıyorum ki açılışını yaptığımız kütüphanemize giren çıkan her öğrencimiz vatan, millet, bayrak sevgilisiyle hareket edeceklerdir” dedi.
Konuşmaların ardından program plaket töreni ve açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Daha sonra protokol üyeleri açılışı yapılan kütüphaneyi gezdi.
Açılışa, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Merkez İlçe Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Şimşek, İsmet Paşa İlkokulu Müdürü Mesut Karabulut, şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
