'Seyyar Masalcılar' GENÇDES'ten Destek Kazandı

Şehir hayatı içinde sıkışıp kalmış yetişkin ve çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerini, anlattıkları masal ve hikayelerle desteklemeye çalışan 'Seyyar Masalcılar' grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Programı'ndan destek kazandı.

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan "Seyyar Masalcılar" grubu, "Uçan Halı Sakinleri Projesi" kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek aldı.

Şehir hayatı içinde sıkışıp kalmış yetişkin ve çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerini, anlattıkları masal ve hikayelerle desteklemeye çalışan "Seyyar Masalcılar" grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Programı'ndan destek kazandı.

Hikaye anlatıcılığını yaygınlaştırmak amacıyla hazırlanan "Uçan Halı Sakinleri" projesi kapsamında 5 hafta boyunca eğitim alacak olan üniversite öğrencileri hazırladıkları hikayeleri belirlenen kurumlarda çocuklarla paylaşacak.

Öğrenciler, eğitim ve uygulama aşamalarından oluşan çalışmanın birinci bölümünde, masal anlatıcılığı, temel ritim, çocuklarla çalışmak ve çocuk hakları üzerine eğitim alacak. İkinci aşamada ise eğitim süresince hazırlanacakları hikayeleri belirlenmiş kurumlardaki çocuklara anlatacaklar.

Seyyar Masalcılar ilk olarak 2015 yılının Ağustos ayında, İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri tarafından sosyal bir proje olarak kuruldu.

Seyyar Masalcılar'ın edebiyatçı, hikaye anlatıcısı ve müzisyen öğrencilerden oluştuğunu anlatan İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Fatıma Hayriye Taşkömür ise konuya ilişkin yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Şehir hayatı içerisinde sıkışıp kalmış çocuklar kadar yetişkinlerin de hikayelere, masallara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Kültürümüzde var olan masal anlatıcılığının devamlılığını sağlamak istiyoruz. Seyyar Masalcılar anlatıcılık geleneğini devam ettirmek ve çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik hikaye odaklı projeler tasarlayıp yürütmek üzere kurduk. Uçan Halı Sakinleri ise, hikaye anlatıcılığını üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırmak, bunu çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişimini desteklemek için kullanmak amacıyla oluşturduğumuz bir proje."
Kaynak: AA