'Nano Dünyada Güncel Gelişmeler' konuşuldu

Nano Dünyada Güncel Gelişmeler Buluşması Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde gerçekleştirildi.

'Nano Dünyada Güncel Gelişmeler' konuşuldu
Abdullah Gül Üniversitesi Malzeme Bilimleri ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Usta'nın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya Fen Fakültesi'nden birçok öğrenci ve öğretim üyesi katılım gösterdi. Doç. Dr. Hakan Usta ziyaret kapsamında; mühendislik uygulamalarına yönelik gelişen proje görüşmelerinin yanı sıra “Moleküler Mühendislik Yaklaşımları ile Optoelektronik Uygulamalar için Yüksek Performanslı Fonksiyonel Malzeme Geliştirilmesi” başlıklı sunumunu katılımcılar ile paylaştı.

2014 BAGEP Genç Bilim İnsanı Ödülü ve malzeme bilimleri ile nanoteknoloji alanında 2015 TÜBA-GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı

Ödülüne sahip olan Doç. Dr. Hakan Usta, optoelektronik aygıtlar üzerine yaptığı çalışmalar ile biliniyor. Bu konu ile ilgili olarak Fen Fakültesi Fizik ve Kimya Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları ile fikir alışverişinde bulunan Doç. Dr. Usta, aynı zamanda son dönemde kendi çalışma grubu tarafından geliştirilen ve Nature Materials, Advanced Materials ve JACS gibi dergilerde yayımlanmış çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Üzerine çalışmalar yürütülen organik bazlı elektronik aygıt teknolojilerinin ticarileştirilebilmesi için birçok yüksek performanslı yeni yarıiletken ve farklı özelliklerde plastik malzemeler geliştirdiklerini kaydeden Doç. Dr. Hakan Usta, bu malzemelerin bazılarının günümüzde bu alandaki sayılı yarıiletkenler arasında kabul edildiğini ifade etti.

Doç. Dr. Usta'nın, Fen Fakültesi laboratuvarlarında ileriye yönelik projeler açısından inceleme yapmasının ardından buluşma sona erdi.
Kaynak: İHA