Mudurnu Kaymakamı Şahin Açıklaması

'Mudurnu hem tarihi konakları hem de termal suları ile gözde ilçelerden birisidir. Tanıtımının çok yapılmasıyla bu tarihi yerlere sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak çabasındayız.'

Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, 'Mudurnu hem tarihi konakları hem de termal sularıyla gözde ilçelerden birisidir. Tanıtımının çok yapılmasıyla bu tarihi yerlere sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak çabasındayız.' dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yeni göreve başladığını anımsatarak, Mudurnu'nun çok güzel bir yer olduğunu ve burada görev yapmaktan memnun olduğunu belirtti.

İlçede her cuma günü yapılan esnaf duasının Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir ahilik kültürü olduğuna değinen Şahin, ilçe halkının bu ahilik kültürünü sahiplenerek sürdürmesinin çok önemli bir değer olduğunu ifade etti.

Şahin, tarihi kültürü ve ipekyolu güzergahında olmasından dolayı Mudurnu'nun hem Osmanlı hem de Türkiye tarihi açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyerek, 'Mudurnu hem tarihi konakları hem de termal sularıyla gözde ilçelerden birisidir. Tanıtımının çok yapılmasıyla bu tarihi yerlere sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak çabasındayız.' dedi.

Bahar mevsiminde köylerde yaşayan vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmalara hız verileceğini de sözlerine ekleyen Şahin, 'İlçede seracılığın yaygınlaşması için çalışma başlatılacak. Kasabalarda yaşayan insanlar mütevazi ve sade bir yaşam sürüyor. Biz de onlara hizmet için çalışıyoruz.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA