3. Nohutalan Kavun Festivali

İzmir'in önemli kavun üretim merkezlerinden Urla'nın Nohutalan Mahallesinde 3. kez kavun festivali düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen festivalde bölgede yetiştirilen en iyi kavun seçildi.

Festivalin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivalle birlikte Nohutalan'ın her yıl biraz daha geliştiğini ve festivalin Nohutalan ekonomisine hareketlilik getirdiğini belirterek, 'Gençlerimizin tarımdan, topraktan, hayvancılıktan kopmaması, burada belli bir kazanca, yaşam kalitesine ulaşması için çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Terör eylemlerine de değinen Kocaoğlu, 'Yine vatan evlatlarımız şehit oldu. Hepsine Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok zor günlerden geçiyoruz.' dedi.

Nohutalan'ın Balkanlardan gelen göçmenlerin buluştuğu bir köy olduğunu hatırlatan Kocaoğlu şöyle devam etti:

'Bosna'dan, Arnavutluk'tan, Makedonya'dan farklı bölgelerden geldiler, Anadolu'yu yurt edindiler. Aramızda bir problem var mı? Hepimiz kültürümüzü, gelenek-göreneklerimizi Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bu ulu çınarın altında yaşamıyor muyuz? Bugün en çok demokrasi, bugün en çok özgürlük, bugün en çok barış konuşuluyor. Bu evrensel değerleri sürekli geliştirmek zorundayız. Onun için herkes 15 Temmuz öncesinde kafasında bulunan düşünceleri, kendi ajandasını bir tarafa bırakmak zorundadır. İçeride ve dışarıda çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ben de biliyorum, Türkiye Cumhuriyeti'ne hiç bir şey olmaz. Ama bu durumdan en az zararla, kurtulmak amaç olmalıdır. Onun için birlik beraberliği söylemde değil eylemde gerçekleştirelim, ağız ucuyla değil yürekten, inanarak söyleyelim. O zaman eminim, Türkiye'nin önünde hiçbir güç duramaz.'

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da tarımsal kalkınmayı sağlayacak hizmetler üretmenin yerel yöneticilerin görevi olduğuna dikkati çekerek, 'Biz bu anlamda çok şanslıyız. Arkamızda İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Başta Başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ne zaman ihtiyaç duysak, bir telefonla sorunlarımıza derdimize çare arıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılışın yapılan festival kapsamında 'en iyi kavun' yarışması da düzenlendi. Jürinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonrasında yetiştirdiği kavun birinci seçilen Nevzat Eroğlu'nun madalyasını Aziz Kocaoğlu taktı. İkinci Sibel Eroğlu ödülünü Kaymakam Sefa Demiryürek'ten, üçüncü Aysun Akova ise Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'dan aldı.

Festival, yarın sona erecek.

Kaynak: AA