Manisa'daki Karantina Uygulaması

Manisa'nın Demirci ilçesinde 15 mahallede büyükbaş hayvanlarda tespit edilen çiçek hastalığı nedeniyle, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce 15 mahallede uygulanan karantina uygulamasına 10 mahallede son verildi, 5 mahallede hala sürüyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilk olarak Çandır Mahallesinde görülen çiçek hastalığı ardından 15 mahallede uygulanan karantina uygulamasının 10 mahallede sona erdirildiği, 5 mahallede ise hala sürdüğü bildirildi.

Çiçek hastalığı tespit edilen 30 büyükbaş hayvanın itlaf edildiği bildirilen açıklamada, karantina gözetim uygulamasının Alaağaç, Mezitler, Gömeçler, Marmaracık, Ayvaalan ve Durhasan mahallelerinde sürdüğü belirtildi.

Kurban bayramının yaklaşması ve karantina uygulanan mahalle sayısının da azalmasıyla, kurban pazarında hareketlilik başladı ve vatandaşlar kurbanlık alma telaşına başladı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kurban pazarına giriş yapan tüm kurbanlıklar, görevlendirilen veterinerler tarafından sıkı bir şekilde kontrolden geçiriliyor.

Kurban pazarının hareketliliğin başladığını belirten kurban satıcısı Murat Yıldırım, büyükbaş kurbanlıklar 4 ile 10 bin lira arasında küçükbaş kurbanlıkların fiyatının ise 750 liradan satılmaya başlandığını, vatandaşın gezerek fiyat incelemesi yaptığını, alışverişin arefe günü hız kazanacağını belirtti.

Ağustos ayının ilk haftasında Demirci ilçesindeki 15 mahallede büyükbaş hayvanlarda tespit edilen çiçek hastalığı (Nodüler ekzantemi) nedeniyle, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünce karantina uygulamasına başlanmış, mahalledeki hayvanlara çiçek hastalığı aşılaması yapılarak, bölgeye hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığı belirtilmişti.

Mahallelerde yapılan kontrollerde çiçek hastalığına yakalandığı tespit edilen 22 büyükbaş hayvan kontrollü bir şekilde itlaf edilmişti.

Kaynak: AA