Suriye'deki Lübnanlı Savaşçılara 'Geri Dön' Çağrısı

Lübnan'da Yerinden Edilmişler Bakanı Şubtini: 'Lübnanlı savaşçılar ateşkesten faydalanıp ailelerine ve ülkelerine dönmeli. Suriyelilerin sorunlarını Suriyelilerin çözmelerine izin vermeliler'

Lübnan'da Yerinden Edilmişler Bakanı Elis Şubtini, Suriye'de savaşan Lübnanlılara, halihazırdaki ateşkesten yararlanarak ülkeye dönmeleri çağrısında bulundu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA haberine göre, Şubtini, ABD'nin Lübnan'daki büyükelçisi Elizabeth Richards ile görüşmesinin ardından yaptığı basın toplantısında, Suriye'de savaşan Lübnanlıların artık ülkeye dönmesi gerektiğini söyledi.

Rusya ve ABD'nin Suriye'deki ateşkes kararının fırsat olduğunu belirten Şubtini, 'Lübnanlı savaşçılar ateşkesten faydalanıp ailelerine ve ülkelerine dönmeli. Suriyelilerin sorunlarını Suriyelilerin çözmelerine izin vermeliler.' dedi.

Şubtini, devletlerin iç işlerine müdahale edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, Suriye'deki ateşkesin kalıcı olmasını ve dökülen kanın son bulmasını umduğunu ifade etti.

Lübnan Hizbullahı'nın, Beşşar Esed rejimini yanında Suriye'deki iç savaşa aktif müdahil olduğu biliniyor. Suriye'de iç savaşa müdahale eden Hizbullah'ın, aralarında kurucu liderleri ve üst düzey komutanlarının da bulunduğu binden fazla üyesini bu ülkede kaybettiği belirtiliyor. Hizbullah'tan geçen haziran ayında yapılan açıklamada, Suriye'ye daha fazla savaşçı göndermeye hazır oldukları bildirilmişti.

Suriye'de Kurban Bayramı'nda çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında varılan anlaşma kapsamında ilan edilen ateşkes, 12 Eylül Pazartesi günü yürürlüğe girmişti.

Kaynak: AA