AA Kürtçe Haberler Servisi, 4. Yılına Girdi

Anadolu Ajansı’nın 100. Yıl Vizyonu kapsamında 1 Eylül 2013’te başlattığı Kürtçe Haberler Servisi 4. yılına girdi Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri fotoğraf ve görüntü desteğiyle birlikte güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı şekilde abonelerine sunan AA, Kürtçe haber dilinin gelişmesi yolunda da önemli bir süreç başlatmış oldu

Anadolu Ajansı’nın 100. Yıl Vizyonu kapsamında 1 Eylül 2013’te Erbil ve Ankara ayağında başlattığı Kürtçe Haberler Servisi 4. yılına girdi.

Kurmanci ve Sorani lehçelerinde yayın yapan AA Kürtçe Haberler Servisi, başarılı haberciliğiyle kısa sürede Türkiye’de ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde Kürtçe yayın yapan medya kuruluşlarının temel haber kaynağı haline geldi.

Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri fotoğraf ve görüntü desteğiyle birlikte güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı şekilde abonelerine sunan AA, aynı zamanda Kürtçe haber dilinin gelişmesi yolunda önemli bir süreç başlatmış oldu. IKBY’ye ait resmi bir ajansın olmadığı bölgede AA, ajans kültürünün ve haberciliğinin yerleşmesini sağlamıştır.

Anadolu Ajansı Kürtçe haberciliğiyle aynı zamanda bölge halkının Türkiye hakkında en güvenilir kaynaktan doğru bilgiler almasını sağladı. Bu şekilde bölgede daha önce Türkiye aleyhine yanlış algılar oluşturmak isteyen terör örgütü PKK yanlısı medyanın, halka yanlış bilgiler vermesinin önüne geçilmiş oldu.

Bölge medyası, Kürtçe yayının başlamasının AA'yı tercih etti. Türkiye'deki medya kuruluşları ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) önde gelen medya kuruluşları AA'ya abone oldu.

Anadolu Ajansı, hali hazırda kuruluşunun 100. yılı vizyonu çerçevesinde Türkçe ile birlikte İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Arnavutça, Rusça, Kürtçe, Soranice, Fransızca, Farsça ve Makedonca olmak üzere 11 dilde yayın yapıyor​.

Kaynak: AA