AA'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı, Muğla'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı Muğla Valisi Çiçek:'Kitapta özellikle FETÖ’nün ülke üzerinde oynadığı oyunlar, 15 Temmuz’da ihanet çetelerinin yaptıkları dakika dakika anlatılmış. Vatandaşlarımızın evlerinde bir belge olması için bu kitap büyük önem taşıyor. Çok iyi hazırlanmış bir kitap'

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı, Muğla'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

AA'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı, Muğla'daki Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Vatandaşlar, kitabın dağıtımı için meydana kurulan standa yoğun ilgi gösterdi. Kitabı, Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin ve Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan dağıttı. 'Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi' kitabı, kısa sürede tükendi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan tüm rakamlar, AA'nın fotoğraf ve info grafikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, kitabın yayınlamasının çok yerinde bir karar olduğunu belirterek, emeği geçen tüm AA çalışanlara teşekkür etti.

Kitabın içeriğini çok beğendiğini ifade eden Çiçek, “Kitapta özellikle FETÖ'nün ülke üzerinde oynadığı oyunlar, 15 Temmuz’da ihanet çetelerinin yaptıkları dakika dakika anlatılmış. Vatandaşlarımızın evlerinde bir belge olması için bu kitap büyük önem taşıyor. Çok iyi hazırlanmış bir kitap.' dedi.

Çiçek, Anadolu Ajansının olayın yaşandığını andan itibaren haber verme, kamuoyunu bilgilendirme açısında doğru bilgileri ulaştırdığına dikkati çekerek, “Anadolu Ajansı, doğru bilgileri bizlerden alarak verdi. Kamuoyu gerçekten doğu bilgilendirildi. Bu nedenle Anadolu Ajansına ve kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

- '15 Temmuz miladi bir tarih'

15 Temmuz'un özellikle Türkiye Cumhuriyeti için miladi bir tarih olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

“Çünkü 15 Temmuz gecesinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin parçalanmasını ve yok olmasını isteyen ihanet çeteleri, kirli yüzünü gösterdi. Bu ihanet çeteleri için elbetteki Marmaris önemliydi. Marmaris'te Cumhurbaşkanımız vardı. Burada Cumhurbaşkanımızı kaçıramazlarsa suikast ekibi öldürmek niyetindeydi. Zaten bu gerçekleşseydi, Türkiye Cumhuriyetinde iç karışıklığa neden olacaktı. Bu bölgede Türkiye Cumhuriyeti artık Suriye'den Mısır'dan, diğer ülkelerden daha kötü olacaktı. Yani Ortadoğu'da bir Türkiye Cumhuriyeti devleti yok olacaktı ama Cumhurbaşkanımızın dirayeti, vatan ve milletini seven askerlerimizin, tüm güvenlik güçlerimizin gayreti, vatandaşlarımızın meydanlara koşarak, 'Demokrasime sahip çıkıyorum' demesi, o karanlık dakikaların geride kalmasını sağladı.'

Çiçek, Marmaris'te de şehit ve gaziler olduğunu anımsatarak, 'demokrasi şehitleri'ni andı.

15 Temmuz’un özellikle Muğla ve Marmaris için önemli olduğuna dikkati çeken Çiçek, 'Çünkü hem Cumhurbaşkanımıza yönelik suikastı gerçekleştiremediler, arkasından da bu suikast girişiminde bulunanları da güvenlik güçlerimiz tek tek başka bir yere gitmeden yakalayarak adalete teslim etti. Bu nedenle 15 Temmuz gecesi bizim için önemli. Türkiye için burası önemli bir noktaydı.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA