Tüketicilere Zeytinyağı Tadımını Öğretiyorlar

Edremit ilçesinde düzenlenen 'Edremit Zeytin, Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Günleri' kapsamında tüketicilere zeytinyağı tadımı öğretiliyor.

Coğrafi işarete sahip 'yeşil çizik zeytini' ve dünya birinciliği ödüllü sızma zeytinyağları ile ünlü Edremit ilçesinde, Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası'nın öncülüğünde düzenlenen Edremit Zeytin, Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Günleri etkinlikleri başladı.

Etkinlik kapsamında Akçay Mahallesi kordonunda kurulan standlarda Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu'nun Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü ve firmalar tanıtım yapıyor.

Akşam saatlerinde açılan ve geç saatlere kadar açık kalan standlarda, tatilciler ve Akçaylılara zeytin ve zeytinyağı tadımının püf noktalarını uygulamaları olarak anlatılıyor.

Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üyelerinden gelen talepler üzerine tanıtım günlerini başlatma kararı aldıklarını söyledi.

Üyelerinin, bu sene yapılan zeytinyağı yarışmalarında altın madalyalar aldığını belirten Denizer, şunları kaydetti:

'Üretici ve satıcı firmalarımız, altın ödüllü ürünlerini tüketicilere ulaştırmakta zorluklar yaşıyorlardı. Bizler de bu stantları açarak onların hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak isterken, bölgemizin zeytin ve zeytinyağının tanıtımına da katkıda bulunmak istedik. Akçay'da binlerce misafirimiz bulunuyor ve bu insanlar zeytinyağını tatmayı ne kadar biliyorlar? Biz standlarımızda nasıl tadım yapılır, bunu da gösteriyoruz. Kaliteli zeytinyağı nasıl anlaşılır, nasıl tüketili gibi soruları yanıtlıyoruz. Püf noktalarını insanlarla paylaşmak istedik. Piyasada bulunan kötü yağları, bilgiyle temizlemeye çalışıyoruz. Stantlarımız hak ettikleri kadar ilgiyle karşılanıyor. Umarız insanlara faydalı oluruz.'

Kaynak: AA