Cürufların İçinden Çıkan Hurdalar Geçim Kaynağı Oldu

Alaplı ilçesinde, belediye tarafından başlatılan deniz dolgu çalışmalarında dökülen cüruf malzemesinden çıkan demirler, vatandaşların geçim kaynağı oldu.

Karşıyaka Mahallesi'nde deniz dolgusunda kullanılan cüruf malzemesinin içinden çıkan demir ve bakır hurdalar vatandaşlar tarafından toplanarak kilogramı 10 ile 20 lira arasında satılıyor.

İşsiz olduğu için hurda toplayan Recep Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deniz dolgusunda kullanılan cüruf malzemesinin içinden çıkan hurdaları toplayarak aile bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Günde ortalama 20 kilogram hurda topladığını ifade eden Öztürk, 'Dolgu çalışması için kamyonlar tarafından dökülen cürufların içinde demir ve bakır hurdalar çıkıyor. Bizde bu hurdaları toplayarak satıyoruz. Günde 20 ile 50 kilogram arasından hurda toplayarak satıyorum. 100 lira para kazanıyorum. 20 gündür hurda topluyoruz. Birkaç gün sonra dolgu çalışması sona erecek ve ondan sonra inşaatlardan dökülen hurdaları toplamaya devam edeceğim.' diye konuştu.

Kaynak: AA