Siirt'te Kredi Garanti Fonu Tanıtıldı

Siirt'te teminat göstermede yaşadıkları sorunlar nedeniyle kredi veya teminat mektubu almakta güçlük çeken firmalara kredi garanti fonu tanıtıldı.

Siirt Ticaret ve Odası Başkanlığı ile KOSGEB Siirt İl Müdürlüğü tarafından TSO Konferans Salonu'nda düzenlen toplantıda firma temsilcileri bilgilendirildi.

Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Nedim Kuzu, kente yatırımların artması ve yatırımcıların verilen devlet desteklerinden azami ölçüde yararlanabilmeleri için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Bu kapsamda benzer toplantılar düzenleyerek yatırımcıları bilgilendirdiklerini belirten Kuzu, bu toplantının düzenlenmesinde verdikleri katkı nedeniyle KOSGEB ile Diyarbakır ve Batman’dan gelen Kredi Garanti Fonu yetkililerine teşekkür etti.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise yatırımcıları bilgilendirmeye ve verdikleri desteklerden yararlanmaları için yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Erkılıç, Siirt'te faaliyete geçtiği tarihten bu yana KOSGEB'in çeşitli desteklerinden yararlanan firma sayısının hızlı bir artış gösterdiğini bildirdi.

Kaynak: AA