AK Parti Ar-Ge Vizyon Buluşmaları
Genel Başkan Yardımcısı Hotar: 'Bugün hem diğer siyasi partilerin liderleri hem diğer siyasi partilerin görüşlerindeki vatandaşların ülkemizin birliği, vatanımız, bayrağımız, milletimiz söz konusu olduğunda bir araya gelip aynı duruşu gösterdiğini gördük. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Bunun, önümüzdeki süreçte ülkemizin birliğine, beraberliğine ve gelişimine sebep olacak her türlü çalışmaya katkı verecek yönde gelişmesini de biz devam ettirmek için hazırız, elimizden geleni yapacağız' 'Ülkemizde bu son ilan edilen OHAL, vatandaşların normal hayatını sürdürebilmelerini korumak adına ilan edildi. Bu OHAL'in de bu şekilde halkımızın, kurumların, ekonominin, sosyal hayatın hemen hemen hiç etkilenmeden sürüyor olabilmesi de herhalde dünyada görülen tek örnektir diye düşünüyorum'
AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığının ev sahipliğinde 'Ar-Ge Vizyon Buluşmaları'nın ilki, Hidiv Kasrı'nda 'Ar-Ge'de Yeni Ufuklar' başlığıyla düzenlendi.
Hotar, toplantının açılışındaki konuşmasında, parti tüzüğünün Ar-Ge Başkanlığına verdiği görevlere değinerek, politikaları en iyi şekilde oluşturabilmek adına Ar-Ge çalışmalarını önemsediklerini ifade etti.
Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin, yaptıkları Ar-Ge harcamalarıyla da ölçüldüğünü dile getiren Hotar, Türkiye'de 10 yıl önce binde 1'ler düzeyindeki Ar-Ge harcamalarının, bu yıl yüzde 1-1,5 seviyesine eriştiğini hatırlattı.
Hotar, Ar-Ge harcamalarının daha da arttırılması için gerek teknik, sanayi, bilimsel, gerekse kurumsal anlamda desteklerin devam ettiğini bildirdi.
- 'Kütüphanemizde 15 Temmuz Şehitler Günü Köşesi oluşturuyoruz'
Nükhet Hotar, 15 Temmuz darbe gi̇ri̇şi̇mi̇ne değinirken, 'AK Partimizin 20 bin eseri aşan bir kütüphanesi var. Kütüphanemizde 15 Temmuz Şehitler Günü Köşesi oluşturuyoruz. Bu köşeye de bireysel olarak çok fazla sayıda doküman talep ettik. Şu ana kadar bile bize gelen gerek görüntülü gerekse yazılı o kadar çok şey var ki... Çok orijinal, çok özel, çok inanılmaz görüntüler ve yazılar var. Onlara baktığınız zaman inanmanın çok zor olduğu, gördüğünüz, idrakine vardığınız zaman ne kadar büyük bir tehlike ve hainlikle karşı karşıya olduğumuzu gördüğümüz bir dalgayı inşallah atlattık.' diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar haince bir saldırıyla karşı karşıya kalındığını belirten Hotar, Meclis'in bombalandığını, MİT, Emniyet Müdürlüğü gibi ülkeyi korumakla görevli kurumlara vahşice saldırılar yapıldığını anlattı.
Hotar, çok sayıda sivil şehit olduğuna değinerek, 'Böyle bir süreci yaşarken de bunlara sebep olanlar maalesef bizim Mehmetçiğimiz kılığına girmiş olan askerlerle, şanlı subayımızın kılığındaki teröristlerdi. FETÖ mensubu olan kişilerin çok uzun süreli hazırlığının düğmeye basılmasıyla gerçekleşmiş haliydi.' ifadelerini kullandı.
Gelinen noktada birkaç risk ile birkaç mukayeseli üstünlük olarak değerlendirilen fırsat bulunduğuna işaret eden Hotar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Bunlardan biri, şu anda hala Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, vatandaşımızın gösterdiği çok büyük bir teveccühle ve duruşla meydanlara inen vatandaşımızın bu kalkışmaya 'Dur' demesiyle tehlikenin çok önemli bir kısmının geçtiğini görüyoruz. Sürekli kamuoyunda duyduğumuz, bizlerin de hissettiği gibi 'Acaba ikinci bir kalkışma, girişim olur mu?' şeklindeki tehlikeyi ekarte etmek için tüm kurumlarımız bir çalışma içinde. İnşallah böyle birşey ebediyen, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ortadan kalkmış şekilde devam edecek.
Fırsata çevirebileceğimiz hususlar da bu tehlikenin çok daha fazla yaygınlaşmadan, başarıya ulaşma şansı artmadan bastırılması. Her ne kadar bize 'Siz bu tehlikenin farkındaydınız da neden engel olmadınız?' diye iletilecek eleştiriler, sorular var. Biz şöyle diyoruz: Özellikle Gezi olaylarından sonra dershanelerin kapatılması gibi girişimlerden sonra çok daha fazla kişinin çok daha yakından hissettiği bu tehlikeye karşı çok yalnız bırakıldık. Gerek siyasi partiler gerek kurumlar gerekse STK'lar bu konudaki ciddiyetin farkına, en azından bizim kadar, varamadılar ya da bizim seslendirdiğimiz konulara bugünkü verdikleri desteği o dönemde veremediler. Bugün hem diğer siyasi partilerin liderleri hem diğer siyasi partilerin görüşlerindeki vatandaşların ülkemizin birliği, vatanımız, bayrağımız, milletimiz söz konusu olduğunda bir araya gelip aynı duruşu gösterdiğini gördük. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Bunun, önümüzdeki süreçte ülkemizin birliğine, beraberliğine ve gelişimine sebep olacak her türlü çalışmaya katkı verecek yönde gelişmesini de biz devam ettirmek için hazırız, elimizden geleni yapacağız.'
- 'Atılan tweetler incelenmeli'
Hotar, demokrasilerin 'olmazsa olmaz' unsurlarından birini 'güçlü muhalefet' şeklinde açıklayarak, 'Bakın bu yaptığınız doğru değil, bu daha doğru. Bunu yaparsanız destek veririz' diyen bir muhalefet anlayışının bu süreçte görüldüğünü söyledi.
Yaşanan süreçte sosyal medyanın kalkışmaya karşı duruş noktasında verdiği desteğin görüldüğünü ifade eden Hotar, atılan tweetleri felsefi, tarihi, sosyal anlamda incelemek gerektiğini belirtti.
Hotar, OHAL ilan edildiğinde vatandaşların hayatının olağanüstü bir hale girdiğine değinerek, 'Ülkemizde bu son ilan edilen OHAL, vatandaşların normal hayatını sürdürebilmelerini korumak adına ilan edildi. Bu OHAL'in de bu şekilde halkımızın, kurumların, ekonominin, sosyal hayatın hemen hemen hiç etkilenmeden sürüyor olabilmesi de herhalde dünyada görülen tek örnektir, diye düşünüyorum.' dedi.
Nükhet Hotar'ın konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, eski AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim Merkezi Başkanı İhsan Aktaş ve AK Parti Ar-Ge Birim Başkan Yardımcısı Mazhar Bağlı katıldı.