Adana'daki Polisin Şehit Olduğu Silahlı Kavga

Kentte bir polisin şehit olduğu, 2'si polis 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 12 zanlı daha yakalandı.

Adana'da bir polisin şehit olduğu, 2'si polis 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 12 zanlı daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 9 gün önce merkez Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi'nde polis memuru Mustafa Görenoğlu'nun şehit olduğu, 2'si polis 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya karışan iki gruptan 12 zanlının daha kimliğini belirledi.

Daha önce 7 kişinin yakalandığı soruşturma kapsamında, 12 zanlı daha gözaltına alındı.

Zanlılar Orhan S, Kemal S, Selim S. ve Mahmut S. ile aralarında husumet bulunan Halit B, Süleyman B, Erdoğan Ö, Süleyman E, Emir E, Can B, Gökay N, Necati Ç, Ümit Y, Hasan B, Erol B, Nurullah T. ve Ufuk Ç, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yaşı 18'den küçük H.E. ve T.D. ise Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Mahallede çay ocağı işleten Kemal S. ve Mahmut S'nin kendilerinden haraç istediğini öne sürdükleri Ümit Y'yi silahla yaraladığı, bunun üzerine Ümit Y'nin yakınlarının olay yerine gelmesiyle iki grup arasında silahlı çatışma çıktığı iddia edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Adana Adli Tıp Birimi'ne ayrı gruplar halinde getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kocavezir Mahallesi'nde 4 Ağustos'ta iki grup arasında çıkan, tabanca ve pompalı tüfeklerin de kullanıldığı kavgaya müdahaleye giden polislerden 3'ü ve olay yerindeki 1 kişi yaralanmıştı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan polis memuru Mustafa Görenoğlu (33), müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından zanlıların yakalanması için bölgede helikopter destekli operasyon başlatılmış, 7 kişi gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA