Sakarya Besiciler Odası Başkanı Karadağ Açıklaması

'Kurbanlık canlı et fiyatları 300 ile 400 kilo arası 20 lira, 400 ile 800 kilo arası 19 liradan satılacaktır'.

Sakarya Besiciler Odası Başkanı Halit Karaduman, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına ilişkin, kurbanlık canlı et fiyatlarının 300 ile 400 kilo arası 20 liradan, 400 ile 800 kilo arası ise 19 liradan satılacağını söyledi.

Sakarya Besiciler Odasınca, Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Kurban Bayramında kurban kesilecek olan hayvanların satışları ele alındı.

Besiciler Odası Başkanı Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kesecekleri kurbanlıklar için canlı baskül denilen hayvanlar için besicilerle birlikte bir istişare toplantısı düzenlediklerini, karşılıklı fikir alışverişi ile bir fiyat belirleme komisyonu kurma kararı aldıklarını belirtti.

Belirlenen komisyonda besicilerin istedikleri fiyatları tek tek yazılı bir şekilde aldıklarını dile getiren Karaduman, '5 kişilik komisyon üyelerimizle birlikte aldığımız ortak karadan sonra canlı et fiyatları baskül şekilde 300 ili 400 kilo arası olanlar 20 lira, 400 ili 800 kilo olanlar ise 19 liradan satılacak. Serbest piyasa olduğu için oda olarak fazla bir müdahale edemeyiz. Fakat kurban alıcılarımızdan dikkat etmesini istediklerimiz, alacakları kurbanlıkların sağlıklı olması, kör topal olmaması, kapakçıkları açık olması ve 2 yaşını doldurması önemlidir.' diye konuştu.
Kaynak: AA