Demokrasi Şehitleri Anısına Çeşme

Çorum Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin hatırasını yaşatmak amacıyla Şehitler Çeşmesi yaptırıyor.

Demokrasi Şehitleri Anısına Çeşme
Gazi Caddesi üzerine inşa edilecek çeşmede 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin adları ve fotoğrafları bulunacak. Osmanlı mimarisine göre yapılacak olan şehitler çeşmesi Kurban Bayramı’na kadar tamamlanarak hizmete açılacak.

Vali Necmeddin Kılıç, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ve şehitler çeşmesinin yapımını üstlenen firma yetkilisi Mesut Karadağ’la birlikte çeşmenin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

Şehitler Çeşmesi hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Necmeddin Kılıç, 15 Temmuz’da yazılan demokrasi destanının Türk tarihinin en önemli noktalarından birisi olduğunu belirterek, milletin bu direnişinin yeni nesiller tarafından iyi bilinmesi, idrak edilmesi ve unutulmaması gerektiğini söyledi.



Bu amaçla İl Genel Meclisi’nin 15 Temmuz demokrasi şehitlerini hatırlatacak, onların aziz hatıralarının yaşatılacağı bir anıtın valilik önüne yapılması yönünde karar aldığını hatırlatan Vali Kılıç, “Biz de valiliğimizin önüne şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için çeşme yaptıracağız. Hazırlıklar tamamlandı en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak” dedi.

Kaynak: İHA