Osmaniye Ziraat Odası'ndan Traktörlü Demokrasi Eylemi

Ülke genelinde devam eden demokrasi eylemlerine Osmaniye Ziraat Odası da ilginç bir eylemle destek verdi. Yaklaşık 500 civarında çiftçi traktörleri ile konvoy oluşturup şehir turu attı.

Osmaniye Ziraat Odası'ndan Traktörlü Demokrasi Eylemi
Osmaniye Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinlik tren otogarında başladı.

Burada toplanan yaklaşık 500 kadar çiftçi, traktörleri ile konvoy oluşturarak, Hasan Çenet Caddesi, Dr.Ahmet Alkan Caddesi, Atatürk Caddesi, Şehit Mehmet Eroğlu Caddesi ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Bazılarını yanlarında eşleri ve çocukları da bulunan çiftçiler, traktörlerini Türk bayrakları ile donatırken, ilginç pankartlar da dikkat çekti. Ziraat Odası da ‘Ekinimizi de tırpanlarız, darbeyi de tırpanlarız’ yazılı pankartı ile dikkat çekti. AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam da traktöre binerek konvoya destek verdiler.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Türkiye Ziraat Odalı Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır Sezgin, “Hepimizin bildiği gibi ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde çok büyük bir tehlikeyi savuşturmuştur. Ülkesine, milletine, ordusuna, ihanet eden iğrenç çete, çok şükür ki milletin direnişi ile karşılaştı ve hain emellerine ulaşamadılar. Türk Milleti, tek yürek oldu direndi ve bu hainlere müsaade etmedi. Dışarıdan güdümlüler başarılı olamadılar. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Başbakanımız, muhalefet partisi liderlerimiz örnek bir davranış sergilemiş, birlik ve beraberlik içerisinde demokrasimizi ayakta tutmuşlardır. Ziraat Odalarımız, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar Bey’in öncülüğünde darbeye ilk andan itibaren karşı durmuş, demokrasinin ve milli iradenin yanında yer almıştır. Edirne’den Karsa kadar 4,5 milyon çiftçimiz 81 ilimizde 766 ziraat odamız ortak bir duruş sergilemişlerdir. Çiftçimiz her zaman olduğu gibi devletinin ve milletinin yanında yer almıştır. Ekmeğimizi nasıl ki yıllarca tırpanla ekin biçerek elde ettiysek, demokrasimize de yine tırpanımızla sahip çıktık. Osmaniyemiz de milli iradenin ve milletinin yanında yer aldı. Darbe girişiminin ilk anından itibaren sevk ve idaresiyle tavır ve tepkileriyle halkımıza öncülük eden başta Sayın Valimize, emniyet müdürümüze, Meclisi terk etmeyerek demokrasimize sahip çıkan milletvekillerimize, bir bütün halinde duran parti il başkanları ve teşkilatlarına, mülkü amirlerimize ve emniyet görevlilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, meydanlarımızı boş bırakmayan halkımıza, değerli çiftçi kardeşlerim, şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bugünkü toplantımızı birlikte organize ettiğimiz Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz İbrahim Sağlam beye ve kıymetli personellerine de desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Programı sebebiyle aramızda bulunamayan Sayın Milletvekilimiz Ruhi Ersoy bey de mesajıyla desteklerini bildirmiştir. Şanlı ordumuzun aziz üniformasını üstlerine geçirmiş güdümlü şerefsizlere, sağlam yapılı ve geleneklerine bağlı Türk Milleti gereken dersi vermiştir. Osmaniyeli hemşerilerime ve çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa çok sayıda Osmaniyeli katılırken, katılımcılara Osmaniye Ziraat Odası tarafından Osmaniye Fıstığı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından da çorba ve süt ikram edildi. Vali Kerem Al da meydandaki programa katılarak demokrasi nöbetine destek verdi.
Kaynak: İHA