Mersinli Klarinet Öğrencisi İpek Çelik, Türkiye'ye Birincilik Kazandırdı

İçelli genç yetenek Sultan İpek Çelik, Gürcistan’da düzenlenen 5. Uluslararası Müzik Festivali’nde Türkiye’ye birincilik kazandırdı.

Mersinli Klarinet Öğrencisi İpek Çelik, Türkiye'ye Birincilik Kazandırdı
İçel Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Klarinet Bölümü lise öğrencisi olan Sultan İpek Çelik, 3-8 Temmuz 2016 tarihleri arasında Gürcistan’ın Borjomi kentinde düzenlenen 5. Uluslararası Müzik Festivali’nde büyük bir başarıya imza attı. Farklı uluslardan genç ve yetenekli müzisyenleri desteklemek, onlar arasında dostane ilişkilerin oluşturulması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen festivalde, ABD, İtalya, Rusya, Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Letonya ve Litvanya’dan pek çok genç yetenek yer aldı.

Festivalde Türkiye’yi temsil eden İçelli Çelik, “En İyi Romantik Eser Performansı” dalında birinci oldu. Festivalde, Camille Saint-Seans’ın Klarinet Sonatı ve Michelle Mangini’nin Pagina D’Album eserlerini seslendiren Çelik, birincilik sertifikası elde etti. Çelik’in bu başarısından dolayı MEÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi George Kovziridze’ye de “En İyi Öğrenci Yetiştirme Sertifikası” verildi.

İpek Çelik, başarısının ardından yaptığı açıklamada, “Festivale, ömrünü tamamlamış, neredeyse ses çıkarmanın imkansız olduğu bir klarinet ile hazırlandım. Fakat festivalde elde ettiğim başarı ile ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi görmek, benim için mutlulukların en büyüğü olmuştur. En büyük hayalim iyi bir klarinetle ülkemi başka festival ve yarışmalarda da temsil etmek. Öğretmenim George Kovziridze’ye ise en derin saygılarımı sunarım” dedi.

Kaynak: İHA