Yeni Hizmet Noktası İçin Çalışmalar Başladı

İnegöl Belediyesi şehir merkezinde yaptığı çalışmalarla İnegöl halkına daha kaliteli hizmet vermenin yollarını arıyor. İnegöl genelinde gerek eski yapıların restore edilmesiyle gerekse de yeni binaların inşa edilmesiyle her mahallede bir hizmet noktası oluşturma gayreti içerisinde olan İnegöl Belediyesi, Hamidiye Mahallesinde de bir hizmet noktası oluşturmak için çalışmalara başladı.

Yeni Hizmet Noktası İçin Çalışmalar Başladı
Hamidiye Mahallesi’nde Suyolu Caddesi ile Cami Sokak kesişiminde yer alan ve belediyeye ait olan tek katlı eski binanın bulunduğu alanda yapılması planlanan hizmet noktasının oluşturulması için söz konusu alandaki binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Eski ve ömrünü tamamlamış halde olan yapının yıkıldığı alanda modern bir hizmet noktası oluşturulacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ümüz sürekli büyüyen ve sürekli gelişen bir şehir. Bu nedenle hem hizmetlerimizi halkımızın ayağına götürmek hem de her mahallemizde bir irtibat noktası oluşturmak adına ilçe genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında son olarak Hamidiye Mahallesi Su Yolu Caddesi ve Cami Sokak kesişimindeki belediyemize ait 190 metrekarelik arsa üzerinde bulunan eski ve yıpranmış binayı çevre halkının ve belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda yenileme gereği duyduk. Yaklaşık 2 - 3 aylık tahliye sürecinden sonra yıkım çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Söz konusu alanın yolda kalan 50 metrekarelik kısım terk edilerek bina hizası mevcuttaki imar hattına çekilmiştir. Böylelikle trafik yoğunluğunun hat safhada olduğu bu bölgeye yapılan yıkım sonucunda bir nebze olsun çözüm bulunmuş ve bu alanın genişlemesi ile de bu alanın ferah bir ortam olması sağlanmıştır” dedi.

MODERN BİR HİZMET NOKTASI KAZANDIRILACAK

Belediyenin bu bölgede hizmet binasının olmamasına dikkat çeken Başkan Aktaş, “Vatandaşlarımıza yerinden hizmet verme noktasında sıkıntılar ile karşılaşılmaktayız. Bunun önüne geçmek adına yıkımı gerçekleştirilen bu projeyle halkımız belediyemizin hizmetlerinden istifade etme noktasında kolaylık yaşayacaktır. Özellikle meslek edindirmenin İnegöl’deki en önemli adresi olan İnesmek kursları ile ilgili hizmet verme noktasında, belediyemizin bu bölgede yeri olmadığı için kiracı olarak başka yerleri kullanmak zorunda kalıyorduk. Ayrıca bu mahallede bulunan Bilgi Kültür Evimiz’in binası da kiracı olarak bulunduğumuz bir mekan. Yapılacak bu binanın içerisinde lokal, Bilgi Kültür Evi ve İnesmek kurs merkezi için mekan tahsis edilecektir. Böylelikle bu mahallemize de bir hizmet noktası kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Aktaş, ilerleyen süreçte Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünün yapacakları çalışmanın ardından proje detaylarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek hizmet verme noktasında bu alanın inşaatına ivedi bir şekilde başlanacağını söyledi.



11 ÇIKMAZ SOKAK KAMULAŞTIRMAYLA AÇILDI

İnegöl sokaklarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Aktaş, “2016 yılı itibariyle ilçemizin muhtelif yerlerinde meclis ve encümence görüşülen kamulaştırma işlemlerine devam ediyoruz. Bu kapsamda merkez mahallelerde toplamda 30 civarında kamulaştırma işlemi yapılmıştır. Yapılan kamulaştırmalar sayesinde 11 tane çıkmaz sokak çıkar hale gelmiştir. Orhaniye Mahallesi Bircanlar ve Bülbüller Sokak, Osmaniye Mahallesi Karlıova sokak ve Mehtap Çıkmazı civarı bunlara örnektir. Ayrıca yine bu kapsamda eski binalar yıkılarak yolların genişletilmesi sağlanmıştır. Yıkımlar sonucu oluşan boş arsalar mahallelerimize yeni parkların kazandırılması için kullanılmaktadır. Yani kısacası gerçekleştirdiğimiz kamulaştırma çalışmalarıyla İnegöl sokaklarına adeta sihirli dokunuşlar yaparak nefes alan bir şehir kurma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

Aktaş yapılan bu kamulaştırma ve yıkım çalışmalarından dolayı İnegöl halkının kendilerine memnuniyetlerini ilettiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA