Terör Operasyonunda Yakalanan 8 Kişi Adliyeye Sevk Edildi
Adıyaman’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Adıyaman merkez, Kahta ve Besni ilçelerinde 16 adrese eş zamanlı yapılan operasyonlara Özel Hareket, Güvenlik Şube ve resmi ekipler destek verdi. Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan YDG-H üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette ifadeleri tamamlanan 8 şahıs, Adıyaman Adliyesi’ne sevk edildi.
Çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği operasyonda polis, firari olan 8 kişinin ise arama çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
