Afrikalı Ormancıların Mersin'deki Eğitimi Sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile İçel'in Erdemli ilçesine gelen 29 Afrika ülkesinden 68 ormancıya yöre ekonomisi ve tarımı anlatıldı.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'ndeki sera ve bahçelerde yapılan eğitimde, ıslah ve genetik çalışmaları hakkında Enstitü Müdürü Davut Keleş tarafından ormancılara bilgi verildi.

Keleş, sunumda yaptığı konuşmada, tarımın gelişmesi için Ar-Ge çalışmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Enstitü olarak Türk tarımının kalkınmasına yönelik ciddi araştırmalar yaptıklarını ifade eden Keleş, 'Avrupa ve diğer dünya ülkelerinde tarımsal araştırmalarda 6 yılda elde edilen çıktıları Alata’nın ekolojik yapısından dolayı 2 yılda elde ediyoruz. Örneğin Avrupa verileri elde etmek için 10 lira harcarken biz 1 lira harcayarak elde ediyoruz. Bizim hem kısa zamanda çalışmayı bitirmemiz hem de az para harcayarak çalışmayı yapmamızın ana sebebi bölgenin ekolojik yapısından kaynaklanıyor.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından enstitü içerisinde yer alan modern cam ve plastik seralar gezildi.

Geziye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, İçel Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, Erdemli Ziraat Odası Genel Sekreteri Aydın Çiftçi ve mühendisler katıldı.

Kaynak: AA