Kandemir'den Agc'ye Ziyaret

Osmaniye’de Aktif Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden KOSGEB İl Müdürü Nihat Kandemir, KOSGEB’in girişimci ve girişimci adaylarına yönelik yapacağı desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Kandemir'den Agc'ye Ziyaret
AGC Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, KOSGEB’in girişimcilere ve işletmesini geliştirmek isteyenlere verdiği desteğin çok önemli olduğunu söyledi.

Cihangir,” KOSGEB’in girişimcilere verdiği destekten dolayı takdir ediyorum. Özellikle yeni iş kuracak gençler için veya mevcut iş yerlerinin geliştirmek adına verdiği destekler güzel bir durum. Osmaniye’de yaptığınız çalışmaları biliyoruz. Gayretlerinizi, çalışmalarınızı beğeniyor ve takdir ediyoruz. İnşallah bizde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak desteklerden basın sektöründe de yararlanılabilmesi adına geçtiğimiz ay Mardin’de toplanan yönetim kurulu toplantımızda bu konuya değindik. Bu desteklerden yararlanabilmek adına basın sektörüne özel bir şey yapılabilir mi yani beş işletme değil de üç işletme düşünülerek böyle bir meslek yapılabilir mi, bu husus uzun süredir gündemdeydi. Mardin’ de ki toplantımızda bu konuda bir rapor hazırlandığı, hazırlanan raporun KOSGEB’e gönderildiği ve buna sıcak bakıldığı söylendi. Ordu’da yapılan bir toplantıda bunun Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a aktarıldığı söylendi. İnşallah bu konuda iyi bir çalışma yapılarak basın sektörü de bu desteklerden yararlanır” dedi.

KOSGEB Osmaniye Müdürü Nihat Kandemir, KOSGEB Osmaniye Müdürlüğü tarafından 1080 girişimci adayına Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verileceğini belirtti.

Eğitim sonunda sertifika alıp iş kuracak girişimcilere 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin Lira’ya kadar faizsiz kredi desteği sağlanacağını belirten Kandemir, “Müracaatlar Müdürlüğümüze yapılacaktır. Bu eğitimler sonunda girişimcilerimizi eğitmiş ve kendi işlerini kuracak seviyeye getirmiş olacağız. Tabi tüm bunlar olurken KOSGEB’te bir takım değişiklikler oluyor. Bunlardan bir tanesi genel destek programı. Bizim girişimcilikten sonra en çok talep gören programımız. Bu programdan faydalanan esnaflarımız var. Bu programın miktarları arttırıldı. Nitelikli eleman desteği çok önemli bir desteklemeydi. Sadece dört yıllık üniversite mezunlarına sağlanan desteklemeydi ancak bunu iki yıllık mezunlarını da kapsaması için bazı düzenlemeler yapıyoruz. KOSGEB olarak, nitelikli eleman desteği, tanıtım desteği ve belgelendirme desteği olarak çalışmalar yapmaktayız. Belgelendirme desteğinden kastımız, ürün belgelendirme, personel belgelendirmeye kadar olan desteklerimiz. Tanıtım desteği kapsamında firmalarımızın yani marka tescil belgesi olan firmalarımızın ürünlerini tanıtma amaçlı desteklemeleri kapsıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA