Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin İftarı

TBMM Başkanı Kahraman: 'Tabii 'Türkiye büyüyor, büyümesin; Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var, ümitleri boşa gitsin' diyenler var. Biz kendimize güveneceğiz, bu söylenenlere kanmayacağız' İçişleri Bakanı Ala: '(Avrupa) denildiğinde akla gelen, siyasal iklimi oluşturan en önemli üç sacayağından biri, ayrıldı. Bu, yeni statükolar, yeni düzenler kurulacak demektir. Bu yeni düzene aktif ya da pasif, pozitif ya da negatif katkıda bulunacak 5 ülkeden biri, Türkiye'dir'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 'Tabii 'Türkiye büyüyor, büyümesin; Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var, ümitleri boşa gitsin' diyenler var. Biz kendimize güveneceğiz, bu söylenenlere kanmayacağız' dedi.

Kahraman, Birlik Vakfı Bursa Şubesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir misyona sahip olduğunu, 776 bin kilometrekareden ibaret olmadığını söyledi.

Hiç durmadan hizmet etmek gerektiğini belirten Kahraman, 'Bizim siyasi hudutlarımız, belli bir kilometreyle ifade ediliyor ama bizim bir de gönül hudutlarımız, gönül coğrafyamız var. Bütün dünya bizim önderliğimizi bekliyor.' diye konuştu.

Gittiği birçok ülkede Osmanlı Devleti'ne, Türkiye'ye ait yadigarlarla karşılaştığını anlatan Kahraman, 'Dışarıda öyle bir itibarımız var ki fevkalade ve Türkiye'yi santimetre santimetre, adım adım takip ediyorlar.' ifadelerini kullandı.

Kahraman, Türkiye geliştikçe bazı ülkelerin de sıkıntılarını çoğalttığını dile getirerek, 'Tabii 'Türkiye büyüyor, büyümesin; Türkiye'yi önder bekleyen bir dünya var, ümitleri boşa gitsin' diyenler var. Biz kendimize güveneceğiz, bu söylenenlere kanmayacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

'Senelerce boşa avare kasnak gibi zaman kaybettik' diyen Kahraman, tarihe ve manevi değerlere sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

- 'Başkanlık sistemine Türkiye'nin ihtiyacı var'

İçişleri Bakanı Efkan Ala da 'Geçtiğimiz yüzyıldaki düzen, içinde bulunduğumuz yüzyılda anlaşılıyor ki ciddi bir sarsıntı geçirecek. Belki de yeknesak olacak, yok olacak. Çünkü şu anda Ortadoğu'da bütün sistemler, çatırdıyor.' dedi.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldığını anımsatan Ala, 'Yani 'Avrupa' denildiğinde akla gelen, siyasal iklimi oluşturan en önemli üç sacayağından biri, ayrıldı. Bu, yeni statükolar, yeni düzenler kurulacak demektir. Bu yeni düzene aktif ya da pasif, pozitif ya da negatif katkıda bulunacak 5 ülkeden biri, Türkiye'dir. Onun için Türkiye güçlü olmak zorunda.' diye konuştu.

İktidar olarak atılan her adım ve gerçekleştirilen her projenin güçlü ve büyük Türkiye hedefiyle yapıldığını vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

'Geçen dönemde siyasi istikrarsızlık ihtimali ortaya çıktı. Şu anda yaptığımız tüm değerlendirmeler ortaya şunu çıkardı ki o istikrarsızlık ihtimalinden dolayı terör örgütleri ittifak kurdu ve Türkiye'ye saldırdı. Hepimiz onların tek başına hareket etmediğinin şuurundayız. Onlara o görevi verenler, bu yüzyılda Türkiye'nin yeterli insiyatifi almasını istemeyen devletlerdir. O zaman biz de milletin ortaya koyduğu bu birlikteliği, Türkiye'nin gücü haline dönüştüreceğiz. Milletin ihtiyaç duyduğu medeniyet anlayışını ortaya koyacağız. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde de istikrarsızlık ihtimali bile ortaya çıkmasın diye, sistem tartışmasını Türkiye'nin gündemine getirdik. Yoksa siyasal gücümüz birçok işi yapmaya yetiyor ve yapıyoruz.'

Ala, her sandık ortaya geldiğinde istikrarsızlık tereddütü yaşanmasını istemediklerini belirterek, 'Başkanlık sistemine Türkiye'nin ihtiyacı var. Sandıktan artık mutlak suretle istikrar çıksın ve demokrasi, bu istikrar içinde ekonomiyle birlikte yol alsın diye bu tartışmaları gündeme getiriyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA