ABD'nin Bağımsızlığının 240. Yıl Dönümü

Ülkenin Adana Konsolosluğunca resepsiyon verildi ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: 'Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız ve demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri korumak için çalışmalıyız. ABD, tüm bu çabalarda Türkiye’deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, 'Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız ve demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri korumak için çalışmalıyız. ABD, tüm bu çabalarda Türkiye’deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir.' dedi.

ABD'nin Adana Konsolosluğunca ülkenin bağımsızlığının 240. yılı dolayısıyla bir otelde resepsiyon verildi. Bass ve eşi Holly Holzer Bass da, 'Bağımsızlık Günü' resepsiyonuna katıldı.

Bass, resepsiyonda yaptığı konuşmada, bağımsızlıklarının 240. yıl dönümünü kutlarken katılımcılara teşekkür etti, etkinliğe destek vererek iki ülke ve halkları arasındaki ilişkiye derinlik katan sponsorlara minnettarlığını dile getirdi.

- Başsağlığı dileği

Geçen yıl yine Adana'da gerçekleştirdikleri buluşmanın ardından zor ve acı dolu bir yıl yaşandığını ifade eden Bass, şunları söyledi:

'İki toplum olarak, teröristlerin neden olduğu acıyı ve kaybı yaşadık. Türkiye’de yaşanan kayıpları biz de hissediyoruz ve bu yıl acılar yaşayan herkese derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun. Ne kadar acı olsa da, ülkelerimizde yaşanan saldırılar, yalnızca demokrasilerimizi koruma kararlılığımızı güçlendirdi. Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız ve demokratik toplumlarımızın temeli olan özgürlükleri korumak için çalışmalıyız. ABD, tüm bu çabalarda Türkiye’deki dostlarımızı ve müttefiklerimizi desteklemeyi sürdürecektir. Gelecek yıl boyunca, sizlerle çalışmayı dört gözle bekliyoruz.'

İki ülke milli marşlarının okunduğu resepsiyona, CHP Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler ile Adana'da yaşayan ABD vatandaşları, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli ABD'li askerler de katıldı.
Kaynak: AA