Vali Erin'den Samsatlı Çiftçilere Sulama Müjdesi

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, borçlarından dolayı elektrik dağıtım firması tarafından elektriği kesilerek tarlalarını sulayamayan Samsatlı çiftçilere sulama müjdesi verdi.

Erin, ilçelerin sorunlarını yerinde görmek ve bu sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla ramazan ayında başlatmış olduğu ilçe gezileri kapsamında, Samsat ilçesini ziyaret etti.

Vali Abdullah Erin, kaymakamlık makamında, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile Samsatlı çiftçilerle bir araya geldi.

Samsat’ın önem verdiği ilçelerden bir tanesi olduğunu dile getiren Vali Erin, Atatürk Barajı'ndan en fazla etkilenen ilçelerden birinin Samsat olduğunu söyledi.

Eski Samsat'ın su altında kalmasının ardından yeni bir şehir kurulduğunu anımsatan Erin, şunları kaydetti:

'Yaptığımız değerlendirme sonucu inşallah birkaç gün içerisinde Samsatlı çiftçilerimiz o sulama kanallarından o suyun aktığını görecektir. Devlet tarafından burada yapılan bir yatırım var. O yatırımın daha uzun süre atıl vaziyette bırakılmasına müsaade etme şansımız yoktur. Çiftçimizin de beklemeye tahammülü yoktur. Bugünden itibaren bu sorunu sahipsiz bırakmayacağız. Bu konuyla alakalı TEDAŞ ve AKEDAŞ yetkilileriyle görüştüm. Samsat Sulama Birliğinin 2,7 milyon borcu bulunmaktadır. Her iki kurumla da yaptığım görüşmede bu borç ödenmeden ve yapılandırılmadan buraya elektrik verilmeyeceğini ifade ettiler. Ancak, her iki kurum da bugüne kadar tahakkuk eden faizden vazgeçeceğini ve ana borcun ödenmesi durumunda elektrik enerjisi verilebileceğini söylediler.'

Vali Erin, Sahabe Projesi kapsamında yapılan Sahabe Camii Külliyesi inşaat alanını da gezerek devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA