Boğulan Kardeşine Sarılıp Kalbini Dinledi
Adana’da serinlemek için sulama kanalına giren Suriyeli genç boğulurken, kanaldan çıkarıldıktan sonra ağabeyi gözyaşları içinde ona sarılıp, yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için kalbini dinledi.

Olay yerine gelen Diyap’ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Melike ile baba Habip kanal kenarında çaresizce çocukların bulunması için bekledi. Anne Diyap gözyaşlarına boğulup ağıt yakarken onu yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre sonra olay yerine gelen su altı polisi dalgıçları kanala girdi. Kısa süren bir aramanın ardından genç sulama kanalında bulundu. Kanal kenarına çıkartılan Diyap’ın cansız bedenini gören ağabeyi Ali Diyap koşarak olay yerine gelip kardeşine sarıldı. Ağabey kardeşinin yaşayıp yaşamadığını anlamak için kalbini önce eliyle kontrol edip sora da dinledi. Ancak kalbinin atmadığını anlayınca yıkılıp kardeşine sarılarak gözyaşlarına boğuldu.
Ambulansla hastaneye götürülen Ahmet Diyap’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Diyap’ın cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
