Minik Ellerden Maharetli Dokunuşlar

Osmanlı kültürel mirasının en güzel örneklerinden biri olan ebru sanatı, Adana Optimum’da düzenlenen “Ebru Atölyesi”nde, minik ellerin maharetleri dokunuşlarıyla yeniden hayat buldu.

Minik Ellerden Maharetli Dokunuşlar
Optimum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, Osmanlı döneminde başlı başına bir sanat ve iş kolu olan Türk kâğıt süsleme sanatı olan ebrunun yeni nesillere aktarılması amacıyla bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, aileleriyle birlikte alışverişe gelen AVM’nin minik misafirleri yoğun ilgi gösterdi. Atölyede geleneksel ebru sanatının inceliklerini öğrenen çocuklar, renklerin su üzerindeki dansına büyük bir keyifle şahitlik etti.

Geleneksel Ramazan karakterlerinin kostümlerini giyen animatörler eşliğinde ebru sanatını icra eden çocuklar, renk renk boyaların oluşturduğu ahenkle ortaya birbirinden güzel eserler çıkardı. “Ebru Atölyesi”nde eğlenceli anlar yaşayan minikler, edindikleri deneyimleri ile mutluluklarını aileleriyle paylaşırken, Optimum AVM’den kendi yaptıkları eserlerle ayrılmanın sevincini yaşadı.
Kaynak: İHA