Üreticiye Mor İnci Desteği

Isparta’da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sütçüler ilçesie’nde çiftçiye 162 bin lavanta fidesi dağıtıldı.

Üreticiye Mor İnci Desteği
Isparta’da yağlık gül çiçeği üretiminin yanında lavanta üretimi de artıyor. Mor inci olarak adlandırılan lavanta üretiminin daha da artması için çalışmalar sürüyor. Geçen yılı 2 bin 236 dekar alanda 292 ton lavanta çiçeği üretilen Isparta’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü üreticilere lavanta yetiştiriciliği, bakım, besleme ve hasat konularında eğitim veriyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 2016 yılında yürütülen Lavanta Demonstrasyonunun kurulması için 162 bin lavanta fidesi Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından üretildi. Üretilen fideler demonstrasyonda kullanılmak üzere Sütçüler İlçesi Aşağı Yaylabel Köyü ve Çobanisa Köyündeki çiftçilere dağıtıldı. Dağıtım esnasında çiftçilerimize İl Müdürlüğümüz tarafından dikim ile ilgili teknik bilgiler anlatıldı" dedi.

Şölen, Bulgaristan’dan özel sektör tarafından ithalatı yapılan yağlık lavanta çeşidinin sera ortamına dikilerek köklendirilmesinin sağlandığını ve bu süreçte Süleyman Demirel Üniversitesi Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) tarafından Arge konusunda teknik destek alındığını da kaydetti.

Kaynak: İHA