Çine'de Kadınlar Pizza Yapmayı Öğreniyor

Aydın'ın Çine ilçesinde köyden ve ilçe merkezinden gelen kadınlar halk eğitim merkezi ile İşkur’un birlikte açtığı kursta hem pizza yapmayı öğreniyor hem de para kazanıyorlar.



Çine Halk Eğitim Merkezi ile İşkur destekli açılan kursta ilk defa pizza yiyen ve ilk kez pizza yapmayı öğrenen kadınlar yer aldı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, kursun açılış duyurusunu yaptıktan sonra il genelinde çok sayıda kadının başvuru yaptığını, 18-45 yaş arası kadınlar arasından İşkur tarafından seçilen 19'unun 10 Mayıs’ta eğitime başladığını söyledi.

Kadınların değişik bir kültürün mutfağını öğrenmeye çalıştığını anlatan Çelik, 'Farklı bir eğitim vermek istedik ve bu noktada amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Kadınlar, pizza gibi farklı bir yiyeceği yapmasını öğrenirken günlük 20 lira da kazanmış oluyorlar.' diye konuştu.

Kurs eğitmeni Ebru Çakmar ise kursa gösterilen ilgiden mennun olduklarını, pizza yapmayı öğrenen kadınların çok istekli olduğunu ve bazılarının iş yeri açmak istediğini de kaydetti.

44 yaşındaki ev hanımı Muzaffer Akın, ilk kez bir kursa katıldığını, daha önce pizza hiç yemediğini belirtti.

Makbule Demir ise birkaç kursiyer ile birlikte pizzacı açmayı planladıklarını söyledi.

Kaynak: AA