Başkan Altınok Öz, Kartallı Muhtarlar Ve Meclis Üyelerini İftarda Ağırladı

İlçe muhtarları ile belediye meclis üyelerini iftar yemeğinde ağırlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Düzenlediğimiz iftar yemekleri ve Ramazan eğlenceleri ile güzel geleneklerimizin yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Başkan Altınok Öz, Kartallı Muhtarlar Ve Meclis Üyelerini İftarda Ağırladı
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, muhtarlar, meclis üyeleri ve başkan yardımcılarıyla Kartal Belediyesi’nin Ekolojik Çadır Alanı’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Mustafa Fehmi Okay, Nuran Keriş, Feyyaz Kaynak, Ali Apaydın, Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, şehir plancısı Faruk Göksu, mahalle muhtarları ve Kartal Belediyesi birim müdürleri katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün davetlilerin Ramazan ayını kutlaması ile başlayan iftar yemeği programı, şehir plancısı Faruk Göksu’nun Mahalle Eylem Planı (MEP) sunumu ile devam etti. MEP’in mahallelinin sorunlarının tespiti, fırsatların belirlenmesi ve beklentilerinin karşılanması için katılımcı ortamlarda projelerin geliştirildiği bir çalışma olduğunu belirten Faruk Göksu, "MEP ile  mahallelilerin, yaşadıkları mahalleler hakkında karar verme sürecinde aktif söz sahibi olabilmeleri, yerel yönetimlerin ve yatırımcıların yapacakları yatırımların doğru yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. MEP,  mahallelerin gelişimini sağlayarak yaşanabilir mahalleler oluşturmayı amaçlıyor. Katılımcı ortamlarda hazırlanan MEP’te mahallelilerin görüşü yansıtılıp mahallelerin öncelikleri belirleniyor. MEP ile mahallelerin özellikleri tanımlanıp, kamu, sivil ve diğer paydaşlararası koordinasyon ve yerel katılımcılık teşviki öngörülür. MEP mahallelerle ilgili farklı boyutlarda konuları ele alabilir, mahalleleri iyileştirmek ve mahallelerin olanaklarını değerlendirmek için projeler önerir. Projeler mahallelerin bütünü veya mahallelilerin bir bölümü hakkında olabilir" dedi.

"GÜZEL GELENEKLERİMİZİN YAŞATILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Sunumun ardından, muhtarların görüşleri alınarak mahallelerin sorunları için MEP kapsamında önerilen projeler çerçevesinde muhtar ve meclis üyelerinin olası işbirlikleri değerlendirildi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada, "Geleneksel hale getirdiğimiz; kurum, kuruluş ve derneklerle bir araya geldiğimiz iftar yemeklerinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Düzenlediğimiz iftar yemekleri ve Ramazan eğlenceleri ile güzel geleneklerimizin yaşatılması için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün çok değer verdiğimiz muhtarlarımız ve meclis üyelerimizle bir aradayız. Muhtarlarımız mahallelerimizdeki gözümüz kulağımızdır. TAK Kartal’ın halkımızın yanında muhtarlarımızla olan işbirliğini çok önemsiyorum. Onun için şehir plancısı Faruk Göksu’nun TAK Kartal’ın geliştirdiği eylem planını bugün burada muhtarlarımız ile meclis üyelerimize anlatması ve herkesin fikrini belirtmesi bizim önceliğimizdir. Bu güzel iftarımızı Allah kabul etsin, önümüzdeki senelerde nice iftarlarda buluşmak dileğiyle. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum, afiyet olsun" dedi.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları, kendilerini böylesine bilgilendirici iftar yemeğinde bir araya getirdiği için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek TAK Kartal için üzerlerine düşen her türlü katkı ve desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Altınok Öz’ün muhtarlara çok değer verdiğini, dikkate aldığını belirten muhtarlar, Başkan Altınok Öz’ün Kartal’da yapacağı çalışmalar için de kendisine başarılar diledi.

Kartal Belediyesi Ekolojik Çadır Alanı’nda verilen iftar yemeği, emekli müezzin Vedat Özbaş’ın yemek duası yapmasının ardından son buldu.
Kaynak: İHA