Yunus Emre Pazaryeri Ve Otoparkının Açılışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: 'Çevre olmadan, çevremizi korumadan, doğayı korumadan ne yaparsak yapalım, tam bir şehircilik, tam bir belediyecilik yapmış olamayız'.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çevre bilinci olmadan belediyecilik yapılamayacağını, İzmir'in bu konuda Türkiye'nin en ileri kenti olduğunu söyledi̇.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabağlar'da açılan Yunus Emre pazaryeri ve otoparkı töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, 'Çevre olmadan, çevremizi korumadan, doğayı korumadan ne yaparsak yapalım, tam bir şehircilik, tam bir belediyecilik yapmış olamayız. Bu alanda Türkiye'de açık ara öndeyiz. 'Yüzülebilir Körfez' hedefi için de yoğun şekilde çalışıyoruz. ÇED raporunu aldığımız zaman, kentin 8 bin 500 yıllık tarihini borçlu olduğu İzmir Körfezi yeniden yüzülebilir hale gelecektir.' dedi.

- 'En uygun yer burasıydı'

Yıllardır yapmayı planladıkları katı atık bertaraf tesisinin önündeki engellemelerin halen sürdüğünü iddia eden Aziz Kocaoğlu, 'İzmir'in günde 4-5 bin ton evsel atığı var. Bu konuda çok yer aradık. Kimisi seçime kurban gitti, kimisi başka bir şeye' diye konuştu.

Tüm bilimsel kuruluşların onayıyla buldukları Yamanlar'daki araziye ilişin zorlu süreci hatırlatan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bölgede geziler düzenledik, yeri gösterdik, meslek odalarından olumlu görüş aldık. Müracaatlarımızı yaptık, izinleri aldık, ihaleye çıktık. Ankara ile kurduğumuz yoğun temasların ardından tam ÇED raporu alma aşamasına gelmişken, bir vatandaş grubu dava açtı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi, bizim yürütmeyi durdurma kararına yaptığımız itiraz ise mahkeme tarafından reddedildi. Dünya alem bilsin ki bütün vatandaşlar, bütün kamu kurumları, her kim ne dediyse, yer önerileri de dahil hepsini inceledik. Orman Bakanlığı'nın önerdiği diğer 5 yere ÇED raporu almamız mümkün değil. İzmir'de çöp belasından kurtulacaksak, bundan başka uygun bir yer yok.'

Daha sonra Yunus Emre pazaryeri ve otoparkının açılışı yapıldı.

Toplam 5 bin 300 metrekare alanda inşa edilen, 500 tezgah kapasiteli 'Yunus Emre Pazaryeri' haftada üç gün açık kalacak ve pazaryerinin altında 147 araçlık otopark da gelenlere hizmet verecek.

Kaynak: AA