Lise Öğrencilerine 'Terör, Şiddet, Provokasyon Ve Terörün Zararları' Anlatıldı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik, 'terör, şiddet, provokasyon ve terörün zararları' konulu seminerler düzenlendiği bildirildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği faaliyetleri kapsamındaki eğitimlerde, kent merkezinde 9-10 sınıf öğrencilerine terör ve bölücü amaçlı örgütler konusunda 'bilgilendirme seminerleri' verildiği belirtildi.

Seminerlerin 22 gün, 23 lisede, 42 oturumla 5 bin öğrenciye verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Seminerlerde öğrencilerin terör ve bölücü amaçlı örgütlerin gerçek yüzünü deşifre etmek suretiyle, propaganda ve eleman kazanma yöntemleri konusunda yürütebilecekleri faaliyetler konusunda bilgilendirmek, gençlerimizin terör örgütleri tarafından hazırlanan tuzaklara düşmelerine engel olmak ve öğrencilerimize her türlü sorunlarında polisin dolayısıyla devletin yanlarında olduğu duygusunu hissettirmek amacıyla 'terör, şiddet, provokasyon ve terörün zararları' konularında seminerler verildi. Öğrenciler ve okul idarecileriyle yapılan görüşmelerde, yapılan bilgilendirmenin hedef kitle üzerinde oldukça etkili ve faydalı olduğu tespit edilmiştir.'

Açıklamada, eğitimlere katılanlara baskılı tükenmez kalem ve not defteri dağıtıldığı belirtildi.

Kaynak: AA